Školarci Slobodne aktivnosti 09. travnja 2021.

Tvornica snova: Predivan danski film čije poruke će djeca vrlo lako shvatiti

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Film “Tvornica snova” je predivan danski film čije poruke će djeca vrlo lako shvatiti zahvaljujući radnji koja se većinom odvija u snovima i gdje mašta može slobodno stvarati čudesa. Upravo u tom okružju se progovara o zapostavljanju djece i obitelji od strane roditelja i koji to efekt može imati na njih, te društvenim mrežama i posljedicama cyberbullyinga.  A to u filmu dovodi do zapleta u kojem se djevojčica Minna i Jenny sukobljavaju u svojim snovima što na kraju dovode do tragičnih događaja.

Ovaj film je odlična prilika za razgovor s djecom o društvenim mrežama i kako ih koristiti na pravilan način. Također i prilika za razgovor o nasilju, odnosno kako sukobe rješavati na nenasilan način. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Film će i roditeljima biti zabavan.

Nasilje: Ljuta djevojčica razbija stvari u kuhinji. Uvredljivi komentari na društvenim mrežama nakon što Jenny objavi Minnine slike.

Zastrašujući prizori: Pauk roboti koji se pojavljuje u snu.

Rječnik: Je primjeren za djecu, iako ima uvredljivih riječi koje djevojčice izgovaraju jedna drugoj, te komentari s društvenih mreža.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Dinamični tempo i brži razvoj radnje kod mlađe djece mogli bi onemogućiti praćenje radnje i izazvati gubitak pažnje.

Možda te zanima... Kada je pravo vrijeme za prvi odlazak u kino? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.