Školarci Slobodne aktivnosti 12. travnja 2023.

Super Mario: Film će zabaviti i roditelje, pogotovo one koji su igrali video igru

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Nintendo i Illumination su udružili snage i kreirali film po svima dobro poznatoj video igri Super Mario. Baš kao i u video igri, i u filmu Super Mario, Luigi i princeza Peach prolaze dobro poznate prepreke. Pri čemu treba reći da su odlično uklopljene u samu priču i sadržaj, te su zadržale specifične elemente i zvukove. Likovi i okolina neodoljivo podsjećaju na one iz video igre, pri čemu bi mogli bi reći da su njihova poboljšana verzija. Sve to daje filmu dozu nostalgije i osjećaj bliskosti s glavnim junacima.

Iako se radi o filmu koji je namijenjen djeci, treba napomenuti da je film agresivniji od video igre. Ima podosta nasilja, zastrašivanja i maltretiranja. Možete očekivati planirana "ritualna žrtvovanja", prijetnje smrću, spaljivanja onih koji propituju odluke nadređenih i slično. Film ima puno više nasilja nego neki filmovi za veću djecu. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 7+.

Za roditelje: Film će svakako zabaviti roditelje, pogotovo one koji su igrali video igru Super Mario.

Nasilje: U filmu ima puno nasilja. Vrijeđanja, bullyinga, čupanja brkova, spaljivanja. Također se prikazuje plavičasta zvijezda u kavezu koja dječjim glasom priča o smrti kao spasu iz teških situacija i koju s veseljem iščekuje. Zbog toga bi bilo dobro popričati s djecom kako se nositi s teškim i izazovnim situacijama i preprekama na koje nailaze.

Zastrašujući prizori: Manjoj djeci bi mogli biti jezivi zombi kornjače koje napadaju Luigija.

Rječnik: Koriste se riječi poput budala, idiot i slična vrijeđanja. Zbog toga bi bilo dobro s djecom porazgovarati o tome kako riječi mogu utjecati na njih i na druge (pad samopouzdanja, tuga, osjećaj manje vrijednosti...). Također bi bilo dobro dati djeci do znanja da oni koji vrijeđaju često imaju vlastitih problema i strahova ili jednostavno ne znaju drukčije izraziti svoje potrebe.

Seks: Nema seksualnih aluzija.

Tempo: Normalan.

kino Možda te zanima... Kada je vrijeme za prvi kino-izlazak? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.