Školarci 12. siječnja 2023.

Recenzija: Mačak u čizmama shvaća da je život bez obitelji i prijatelja besmislen

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

DreamWorks Animation u kinima predstavlja novu pustolovinu pod nazivom “Mačak u čizmama: Posljednja želja”. Ovaj animirani film bavi se svima dobro poznatim Mačkom koji se pojavljuje u filmovima o Shreku, a koji je poznat po svojoj odvažnosti i hrabrosti. Međutim, u ovom filmu pratimo Mačka koji je uvidio da slava može biti iznimno usamljujuća i besmislena, da je život bez istinskih prijatelja i obitelji isprazan i dosadan. Da me mora sve prepreke i probleme rješavati sam, već da može potražiti pomoć.

Kroz pustolovinu koju prolazi malo po malo uči koliko je važno imati pozitivan stav, koliko je važno zajednoštvo i sloga, te da je odnos s dragim ljudima puno važniji od sebičnih ciljeva. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik i prikazuje se u 2D i 3D formatu.

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Film obiluje gegovima i smiješnim situacijama koji će nasmijati i roditelje.

Nasilje: Ima puno nasilja i prikazano je na smiješan i simpatičan način. Na primjer kada je prikazano kako je Mačak izgubio svojih 8 života. Baš zbog toga bi nakon filma bilo dobro porazgovarati s djecom o stvarnim posljedicama nasilja. Dobro je poznato da djeca vrlo rado oponašaju junake iz omiljenih filmova i crtića bez obzira radilo se o opasnim radnjama ili ne.

Zastrašujući prizori: Prizori u kojima se Mačak susreće s Vukom manjoj djeci bi mogli biti zastrašujući.

Rječnik: Riječnik je primjeren za djecu.

Seks: Nema seksualnih aluzija.

Tempo: Tempo varira od laganog do brzog, ali je prilagođen i mlađoj djeci.

 

Možda te zanima... Recenzija: "Medo sa sjevera" opet zapada u nevolje, ali i shvaća da je obitelj najvažnija Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.