Školarci Slobodne aktivnosti 02. prosinca 2022.

Čudesan svijet: Magična pustolovina u stilu najvećih avanturističkih filmova

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove

"Čudesan svijet” prati tri generacije obitelji istraživača koja u središtu zemlje slučajno otkrivaju tajanstveni šaroliki svijet ispunjen mnoštvom neobičnih stvorenja. Ovaj maštovito dizajnirani film je donekle inspiriran knjigom “Putem u središte zemlje" i filmom "Avatar", no nedostaje mu očaravajući dojam.

Glavne teme koje obrađuje su povezanost i poštovanje raznolikosti svih živih bića (ljudi, životinja, biljaka, pa i cijele planete), te problemi s komunikacijom radi generacijske različitosti. Teme su hvalevrijedne i kao takve dobar motivator za razgovor s djecom. Kako film pokazuje i homoseksualnu vezu između dva teenagera, očekuje vas razgovor i na tu temu. Nasilje se prikazuje kroz borbu s čudovištima, no u konačnici se prikazuje kao besmisleno.

Film se prikazuje u 2D, 3D i 4DX formatima, te je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 10+.

Za roditelje: Iako je krasno dizajniran, film ima nemaštovite likove i nebalansiran je u pogledu tema za djecu i odrasle, pa bi i jednima i drugima na momente mogao biti zbunjujući.

Nasilje: Nasilje se prikazuje u vidu napada čudovišta (koja to zapravo nisu) od kojih se ljudi brane električnim kuglicama i bacačima plamena, no u konačnici se prikazuje kao besmisleno za dobrobit zajednice.

Zastrašujući prizori: Čudovišta (koja to zapravo nisu) vole pojesti ljude i sve strano što im se nađe na putu.

Rječnik: Nema uvredljivih riječi.

Seks: Jedine naznake seksualnosti su česta ljubljenja između roditelja, te istospolna veza glavnog lika koji je teenager.

Tempo: Uglavnom normalan.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.