Školarci Slobodne aktivnosti 19. rujna 2016.

Prijavite djecu na besplatnu školu tenisa

tenis djeca sport
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Na nivou Grada Zagreba od 12. rujna do 1. listopada organizira se besplatni program 'Škola tenisa za učenike od 6 do 10 godina' s ciljem upoznavanja i podučavanja teniskog sporta

Tenis klub Movens, Teniski klub Chromos Savica, DŠR Trnje i Teniski klub Trešnjevka u suradnji s Hrvatskim Teniskim Savezom i Zagrebačkim Teniskim Savezom na terenima Tenis centra Dugave (Kauzlarićev prilaz bb), Tenis centra Trešnjevka (Veprinečka 16, kod Kutije Šibica) i ŠRC Trnje (Ulica grada Vukovara 236e) od 12. rujna do 1. listopada 2016. godine organiziraju besplatni program ''Škola tenisa za učenike od 6 do 10 godina'' na nivou Grada Zagreba kojoj je cilj, osim upoznavanja i podučavanja teniskom sportu kao zdravim oblikom bavljenja fizičkom aktivnosti i provođenjem slobodnog vremena, ujedno i prevencija ovisnosti i neprihvatljivih oblika ponašanja.

Sport djeci pomaže i kod razvoja kognitivnih sposobnosti

Markica Mustapić, Dino Jurjević, Luka Mofčan i Vjeko Kadoić licencirani treneri Hrvatskog teniskog saveza s višegodišnjim iskustvom u radu s najmlađim uzrastima:

"Želimo približiti tenis djeci i roditeljima da se kroz ovaj program uvjere kako su tenis, TK Movens i TK Chromos Savica, kojima su glavne odrednica djelovanja pedagoški pristup, društvena komponenta, kvalitetan rad i odnos prema djeci, pravi odabir sporta i kluba u razvoju njihovog djeteta, te im ovaj sport učiniti pristupačnijim.

Djeca i sport: Do osme bez natjecanja

Tenis nije nimalo skuplji od drugih sportova, primjerice nogometa iako se vrlo često percipira na takav, neopravdano pogrešan način. Važno je da ljudima dokažemo da je tenis sport koji nužno ne zahtijeva velika financijska ulaganja. U dosadašnjim besplatnim školicama, koje smo organizirali unazad 6 godina, sudjelovalo je preko 800 učenika i želja nam je da se i ove godine prijavi što veći broj djece. Budući da se iz godine u godinu broj zainteresiranih polaznika povećava, dobro smo ekipirani i spremni prihvatiti i organizirati veći broj grupa".

Napominju kako je važno da se ponovno popularizira sport u kojem građanke i građani Lijepe Naše već tradicionalno postižu velike uspjehe.

Besplatni program provodit će se ukupno 10 sati u grupama do šestero djece, uz osigurane klupske rekvizite, rekete, loptice, mreže.

Ako ste odlučili potaknuti svoje dijete da zaigra tenis, on line prijavnicu za školu tenisa popunite OVDJE.

Raspored i termini za treninge bit će prilagođen djeci i roditeljima (ujutro, popodne, iza boravka). Na kraju programa organizirat će se i veliki završni turnir za svu djecu, a svima se smiješe prigodne nagrade jer su sva djeca sudionici ujedno i pobjednici.

Dodatne informacije i detaljan raspored za svako područje dostupni su na stranici Tenis kluba Movens.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.