Školarci Slobodne aktivnosti 23. studenoga 2016.

Mali sportaši velikog srca u humanitarnoj akciji

Mali sportaši
Foto: Mali sportaši
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Humanitarno-sportski događaj 'Mali sportaši velikog srca' održat će su u subotu, 3. prosinca, u Zagrebu. Osim igračaka, mali sportaši će sakupljati i razne potrepštine za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Društvo sportske rekreacije "Mali sportaši" organizira desetu godinu za redom humanitarno-sportski događaj "Mali sportaši velikog srca". Događaj se održava u subotu, 3. prosinca 2016. godine u 17 sati u sportskoj dvorani ”Kutija šibica“, Veprinačka 16, Zagreb. 

Događaj je zamišljen kao kombinacija prikaza sportskih igara koje mali sportaši igraju u svojim vrtićima i sportskim akademijama i druženja s gostima, a s naglaskom na humanitarnu komponentu.  

Svaki mali sportaš koji će sudjelovati na događaju daruje svoju igračku za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz domova Sv. Terezija, Vrhovec i Sv. Josip, Hrvatski Leskovac. Osim igračaka, mali sportaši će sakupljati i razne potrepštine, poput pelena, odjeće, obuće, higijenskih potrepština, hrane, praška za rublje i ostalih korisnih stvari. 

Mali sportaši | Author: Mali sportaši Foto: Mali sportaši

Cilj događaja je skupiti što više potrebnih stvari za one kojima su one najpotrebnije, pri čemu male članove od malena senzibiliziramo i educiramo o jednom od načina brige za potrebite. Sve navedeno radimo kroz igru, zabavu, puno smijeha i pozitivnih blagdanskih vibracija.

Očekujemo kako će ovogodišnji događaj okupiti oko 550 djece školskog i predškolskog uzrasta, polaznika programa “Mali sportaši” i preko 1000 gledatelja (roditelja i prijatelja…). U ovoj plemenitoj akciji malim sportašima pridružit će se poznati sportaši i gosti.  

plakat | Author: Mali sportaši Foto: Mali sportaši

Kako bi sve prošlo u najboljem redu, za vrijeme događaja, s malim će  se sportašima igrati 30 trenera kojima će pomagati vrijedni volonteri. 

DSR Mali sportaši na ovaj način nastavljaju organizaciju događaja kojem je glavni cilj uključiti što veći broj djece u sportske aktivnosti i zdrav način života, poštujući pritom društvenu odgovornost i humanitarni rad unutar lokalne zajednice u kojoj djelujemo. 

Više o Malim sportašima i događaju saznajte na stranici Mali sportaši

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.