Školarci Slobodne aktivnosti 09. rujna 2015.

Disciplina u školi nekad i sad

disciplina film
Foto: Screenshot
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pogledajte igrani film koji su napravili osnovnoškolci i prikazali svoje viđenje discipline kad su njihovi bake i djedovi išli u školu i sad kad oni idu u školu. Film 'Disciplina' osvojio je 2. mjesto na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece 2014.

Disciplina / Discipline from Hrvatski filmski savez on Vimeo.

 

Igrani film FKVK-a Zaprešić osvojio je 2. nagradu u kategoriji igranog filma od strane stručnog ocjenjivačkog suda na 52. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, 2014. godineMali filmaši kažu da se u doba njihovih djedova i baka u školu dolazilo u strahu. Pod nastavom bi tišina bila takva da se muha čuje. Učitelji su smjeli fizički kažnjavati učenike, tjerati ih u kut i vući za uši. Na sreću, to danas više nije tako. 

"Bilo nam je zabavno. Morali smo se požuriti s ovim filmom jer smo shvatili da je film, na kojem smo radili veći dio, godine zahtjevan i da ga nećemo stići dovršiti do Revije", rekla je mlada Nika Božić. Na filmu su sudjelovali Nika Štok, Nika Božić, Borna Rendulić, Maksim Kiš i Ivan Žabčić, a voditelj je Miroslav Klarić.

Događaj posvećen filmovima osnovnoškolaca

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece jedina je manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Ove godine 53. Revija djece bit će održana u Rijeci od 30. rujna do 3. listopada. Pristigla su ukupno 192 filma mladih autora, a čak 92 dječja filmska ostvarenja ušla su u natjecateljski program.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.