Školarci Slobodne aktivnosti 24. kolovoza 2016.

Besplatne filmske radionice i matineje za djecu

Frooom! radionice
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Frooom! filmske radionice gostuju u Prelogu i Sinju, a sudjelovanje na radionicama je u potpunosti besplatno. Održat će se i filmske matineje

FROOOM! je obrazovno-odgojni program medijskog opismenjavanja namijenjen djeci i mladima od 9 do 14 godina starosti koji Bacači Sjenki provode od 2012. godine. Kroz njega zainteresiranoj i darovitoj djeci i mladima kroz kreativnost i igru pokazuju koji sve procesi ulaze u produkciju jednog filmskog ili medijskog uratka.

Polaznicima radionice se kroz suvremene metode sudjelovanja u procesu nastave daje osnove cjelovitog promišljanja filmske i vizualne kulture uvidom u složen i uzbudljiv proces nastajanja filmske umjetnosti. Kroz takav timski rad djeca se također uče odgovornosti, strpljivosti, usvajaju razne socijalne vještine i iskustva te stječu nova korisna i stimulativna iskustva i prijatelje.

Aktivna djeca su zdravija, uspješnija i popularnija

Frooom! filmska radionica gostuje u Prelogu i Sinju, sudjelovanje na radionicama u potpunosti je besplatno. Termini radionica za oba grada su: 29. kolovoza do 2. rujna od 8:00 do 16:00 sati. Održat će se i filmske matineje. Filmske matineje su besplatne i otvorene za sve zainteresirane, a održavat će se u utorak, 30. kolovoza i u četvrtak, 1. rujna s početkom u 11 sati. Projekcije će se održati u prostorima Doma kulture Grada Preloga, te Gradskog kina Sinj.

Frooom! radionice | Author: Promo Foto: Promo

Kao dio obrazovno-odgojnog programa predstavit će animirani film "Phantom Boy", te dokumentarac "Čovjek na žici" o prelasku po žici između čuvenih newyorških Tornjeva.

Slobodni ples potiče razvoj kreativnosti i inteligencije

Svoje buduće filmašice i filmaše roditelji još uvijek mogu prijaviti mailom na frooom.filmskaradionica@gmail.com. Potrebno je samo upisati ime, prezime i starost djeteta, ime, prezime i kontakt roditelja te termin željene radionice. Prijavu možete izvršiti i putem web stranice FROOOM!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.