Školarci Slobodne aktivnosti 02. lipnja 2016.

Je li balet, koji sve djevojčice vole, baš za sve?

djevojčice balet
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Balet je jedna od omiljenih dječjih aktivnosti ali i neispunjeni san mnogih majki. Rješavamo vas nedoumica vezanih uz bavljenje baletom kod djece u ranoj dobi i pubertetu

Kondicija, sluh i gracioznost glavni su preduvjeti za bavljenje ovom vrstom umjetnosti. Ako se s djecom vježba redovito, može ih se naučiti da "čuju glazbu". Postoji puno baletnih umjetnika koji nisu muzikalni, ali svakodnevnim vježbanjem određenih varijacija nauče koji pokret ide uz koju sekvencu. I gracioznost se također može naučiti.

Negativne posljedice bavljenja baletom

Odmah morate znati da balet ne deformira kralježnicu – vježbe koje se svakodnevno izvode na baletu mogu sanirati probleme s kralježnicom i ojačati je. Briga o stopalima je izuzetno bitna. Baletni umjetnik mora svakodnevno voditi računa o baletnim papučicama zbog čukljeva.

Mogu li pretila djeca na balet?

Itekako jer se kasnije takva građa može promijeniti. Pretila djeca zasigurno će smršavjeti uslijed fizičke aktivnosti, te će ih upravo ples pokrenuti da zdravije žive i paze na prehranu.

Mislite da vam dijete nije za balet? Možda se varate

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.