Školarci Slobodne aktivnosti 24. svibnja 2021.

11-godišnji dječak bori se za život zbog bizarnog TikTok trenda

tik tok
Foto: Shutterstock ; Opasni tik tok izazov
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dječakovi roditelji poslali su upozorenje i molbu drugim roditeljima da se riješe opasnih magnetnih kuglica zbog kojih se dječak bori za život

Jedanaestogodišnji dječak Ellis Tripp iz Velike Britanije bori se za život nakon što je slučajno progutao pet malih magnetnih kuglica isprobavajući novi trend s TikToka - lažiranje piercinga na jeziku pomoću slaganja kuglica.

Hospitaliziran je u četvrtak zbog bolova u crijevima, a doktori su prvo mislili da mu je puklo slijepo crijevo. Da je riječ o magnetu shvatili su prilikom pregleda kada su se kuglice zbog magnetizma zalijepile na kiruršku opremu, prenosi Mirror.

Odveden je u dječju bolnicu u Birmingham gdje je imao dvije velike operacije u kojem su mu odstranili pet centimetara crijeva. Doktori su rekli da je on peto dijete koje je došlo u bolnicu u posljednjih tjedana dana zbog magnetskih kuglica u organizmu.

Njegova majka Amy Clarke (31) na Facebooku je napisala upozorenje i molbu roditeljima da se riješe opasnih magnetskih kuglica

"Ovo je noćna mora! Ova Tik Tok pomama mogla ga je ubiti da da je bila duže u njemu. Molim vas razgovarajte sa svojom djecom i recite im koliko su kuglice opasne. Smrtonosne su ako se progutaju. Imaju ih čak i u školama i vrtićima. Uništite ih!"

Možda te zanima... Mama upozorava roditelje nakon što je dječak progutao 13 magneta Vrtić

Uz svog sina je u bolnici od kada je hospitaliziran.

Nije poznato kako je Ellis došao do njih jer, kako kaže njegova obitelj, magnetske kuglice nemaju u kući, a dječak nema ni Tik Tok.

Sue Davis (50), predsjednica bolnice u Birminghamu, rekla je da se dječakovo tijelo bori protiv infekcije.

"On je jako, jako bolestan. Dvije velike operacije u samo nekoliko dana nisu dobre ni za koga, a kamoli za dijete. Zabrinuta sam. Nismo mislili da nam se ovo moglo ikad dogoditi, ove male magnetske kuglice su nanijele veliku štetu", rekla je i dodala da se Ellis još bori za život te da će sljedećih 24 sata biti presudno za dječaka.

"Nikad ovo ne bismo očekivali. Od sretnog, zdravog 11-godišnjaka ostao je priključen na bolničke aparate", rekla je Davis.

Možda te zanima... Šokantna rendgenska snimka pokazuje što je dijete progutalo Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.