Školarci Škola 12. ožujka 2020.

'Škola na trećem': Od ponedjeljka HRT3 počinje emitirati nastavu na daljinu

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

HRT u suradnji s Ministarstvom obrazovanja provodit će nastavu na daljinu. Od ponedjeljka, 16. ožujka u 8 sati na Trećem programu HRT-a kreće emisija nastavnog programa nazvanog "ŠKOLA NA TREĆEM“

"U uvjetima proglašene epidemije koronavirusa na području Republike Hrvatske, a s ciljem osiguranja kontinuiteta odgojno obrazovnog procesa, Hrvatska radiotelevizija se zadužuje omogućiti izvođenje nastavnog programa na daljinu. Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH zadužuje se pak osigurati nastavno osoblje koje će održavati nastavu po razredima, počevši od prvog razreda u najranijem terminu, prema četvrtom razredu u kasnijem terminu", stoji u priopćenju HRT-a.

Možda te zanima... Ministrica Divjak izdala upute za organizaciju online nastave Školarci

Nastava će pratiti kurikulume, odnosno programe nastavnih predmeta u nižim razredima osnovne škole, a koristit će se otvoreni obrazovni materijali, materijali obrazovnog i školskog programa HRT-a, kao i materijali izrađeni posebno za tu priliku. Program će poticati učenike na samostalan i kreativan rad, a u suradnji sa svojim učiteljima razredne nastave produbljivat će se i proširivati ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda.

"Hrvatska radiotelevizija se, kao javni servis, zadužuje osigurati sve potrebne uvjete za izvođenje nastavnog programa na daljinu. U tom smislu danas je na HRT-u održan sastanak čelništva HRT-a i predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja na kojem su dogovoreni svi detalji projekta, a uime Hrvatske radiotelevizije odgovorna osoba za provođenje te odluke i projekta „Škola na Trećem“ je Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić", navodi se u priopćenju.

Možda te zanima... Istra od petka zatvara škole, zatvorili škole i fakultete u BiH i školu u Sloveniji zbog zaražene učiteljice Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.