Školarci Škola 20. ožujka 2020.

Profesorica iz Zagreba pokrenula kampanju 'Zajedno i online' kao podršku učenicima i nastavnicima

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Cilj kampanje je razvijanje osjećaja povezanosti i zajedništva u vremenu izolacije jer učenicima – kao i nama – nedostaje neposrednost koju inače imamo u svakodnevnom radu u normalnim okolnostima'

Zbog pandemije, po prvi put u Hrvatskoj u ponedjeljak 16. ožujka krenuo je projekt "Škola na daljinu" gdje se nastava provodi online i na televiziji, preko virtualnih učionica

Za sve učenike i nastavnike to je situacija u kojoj se prije nisu našli, s toga ne čudi što kod mnogih uzrokuje veliki stres. To im je jedna sasvim nova situacija na koju se treba naviknuti. Osim stresa javlja se i osjećaj izolacije, nedostaju ti prijatelji, druženja, igranja poslije škole i tako barem idućih mjesec dana. S ciljem ostvarenja zajedništva i  pružanja međusobne podrške učenicima i nastavnicima, profesorica zagrebačke Športske gimnazije Matea Roščić pokrenula online kampanju #zajednoionline.

Princip je takav da oni koji požele sudjelovati na Instagram profil @spogii šalju fotke koje prikazuju kako rade online uz prepoznatljivu oznaku #zajednoionline.

Ovom akcijom Matea prvenstveno želi osnažiti osjećaj zajedništva jer je svjesna težine situacije u kojoj se nalaze nastavnici i đaci. 

Možda te zanima... Pedagog i profesori iz hrvatskih škola: Učenje na daljinu može biti jako poticajno za učenike Školarci

"Nalazimo se u specifičnoj situaciji koja je nova za sve nas, no vjerujem i nadam se da ćemo zajedno ‘izvući’ najbolje u okolnostima na koje nemamo puno utjecaja. Cilj kampanje je razvijanje osjećaja povezanosti i zajedništva u vremenu izolacije jer učenicima – kao i nama – nedostaje neposrednost koju inače imamo u svakodnevnom radu u normalnim okolnostima. Nitko ne zna koliko će situacija potrajati – ako već ne možemo biti zajedno uživo, možemo se barem ‘gledati’ putem društvenih mreža jer i u ovome smo zajedno. Tako nam je lakše", ispričala je Roščić za portal Srednja.hr.

Profesorica Matea poziva sve učenike osnovnih i srednjih škola da dijele svoje fotografije rada u online nastavi na društvenim mrežama, prvenstveno na Instagramu – uz zajednički hashtag za sve #zajednoionline.

"Svi koji žele, zapratit će navedeni hashtag pa ćemo se družiti online, barem privremeno dok ne možemo uživo!", poručila je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💻🖱️📖Virtualna nastava📚✏️🖇️#zajednoionline

A post shared by Sandra Grgurić (@sandra_grguric) on

Možda te zanima... Vrtići i škole neće raditi barem do 19. travnja Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.