Školarci Škola 11. studenoga 2018.

Kamo ide moje dijete? Dođite na konferenciju o obrazovanju, ulaz je besplatan

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Konferencija "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" u organizaciji 24sata i partnera u ponedjeljak, 12. studenog, u Obrtničkoj komori Zagreb po četvrti put okuplja vodeće stručnjake u obrazovanju

U utorak 4. studenog 2014., 24sata objavila su posebno izdanje posvećeno - obrazovanju. A 1461 dan kasnije, u organizaciji 24sata i partnera, po četvrti put na pozornici Obrtničke komore Zagreb, na konferenciji "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" dajemo riječ nekima od najvećih hrvatskih i regionalnih stručnjaka za obrazovanje i pedagogiju.

Tri predavanja, tri panela, predstavljanje inovativnih inicijativa, otkrivanje najnovijih rezultata velikog istraživanja Instituta za društvena istraživanja - sve vas to čeka na najvećoj konferenciji o obrazovanju. Svoje ideje i nove projekte predstavit će Ranko Rajović, autor NTC sustava učenja, član Mense i Vijeća za darovitu djecu, Boris Jokić, bivši voditelj kurikularne reforme i viši znanstveni suradnik na Institutu za društvena istraživanja, Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja, Nenad Bakić, jedan od osnivača inicijative Croatian Makers i mnogi drugi. 

Možda te zanima... Reforma školstva: Roditelji se čude zašto djeca i dalje moraju čitati lektiru i pisati rukom Školarci

U kampanji “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” već pune četiri godine 24sata svakodnevno prati i obrađuje najvažnije, najbolnije, ali i najsvjetlije teme u području koje oblikuje ne samo cijelo naše društvo, već i našu budućnost. A u ove četiri godine puno toga se promijenilo. Više od 20 godina od prošle reforme, ove je jeseni u 54 osnovne i srednje škole započeo eksperimentalni program kurikularne reforme “Škola za život”. Ministarstvo znanosti i obrazovanja na čelu s ministricom Blaženkom Divjak reformu i službeno planira uvesti u sve škole od sljedeće školske godine.

A “Školi za život” prethodile su dvije godine masovnih prosvjeda. U lipnju 2016. i 2017. na ulice hrvatskih gradova su izašli deseci tisuća građana odlučnih da obrazovanje i kurikularnu reformu ne žele prepustiti političkoj trgovini. Struka mora imati zadnju riječ, mora imati pravo odlučiti u kojem smjeru trebamo ići dalje u razvijanju našeg najvažnijeg resursa - obrazovanih mladih ljudi, koji znaju kritički razmišljati, koji se mogu uključiti u svjetska tržišta rada i koji mogu i žele graditi svoju domovinu svojim znanjem, idejama i vještinama.

Možda te zanima... 'Kamo ide moje dijete': Je li ova reforma školstva ono što našoj djeci treba? Školarci

I upravo davanje javne riječi struci i stručnjacima odigralo je iznimnu ulogu u razvijanju svijesti cijelog društva o važnosti obrazovanja. 24sata je predstavio više od 800 nastavnika, predavača, projekata i učenika, te smo objavili više od 400 priča o malim genijalcima i profesorima koji ruše barijere. Potom smo, uz kampanju u tiskanom i web izdanju, u studenom 2017. pokrenuli i najveću konferenciju o obrazovanju u Hrvatskoj.

Ivan Đikić, ministrica Blaženka Divjak, Boris Jokić, Ivica Puljak, Mislav Ante Omazić, ministar rada Marko Pavić, švedski veleposlanik Lars Schmidt, samo su neki od sudionika tri konferencije u ovih godinu dana, kojima smo odlučili još više otvoriti prostor javne rasprave o obrazovanju.

"Reforma kurikuluma i šira reforma svih stupnjeva obrazovanja su nužno potrebni. Pri uvođenju novosti u bilo koji sustav eksperimentiranje je neophodno. Pri tome se nikome neće nanijeti šteta", poručili su čitatelji na Facebook stranicama.

Možda te zanima... Dr. Rajović: Učenje napamet ne pomaže i moramo mijenjati pristup nastavnika Školarci

I stoga cemo suočiti stručnjake iz Ministarstva obrazovanja i one koji su sudjelovali u izradi kurikularnih programa i ne slažu se s provedbom reforme, nastavnike koji te programe provode, kao i stručnjake specijalizirane za pedagogiju, logopediju i dječju psihologiju, ali i roditelje koji žele da se hrvatsko školstvo napokon makne iz prošlog stoljeća.

24sata, kao jedna od najvećih medijskih kuća u Hrvatskoj, već pune tri godine promovira bolje obrazovanje. Činimo to jer smatramo da je obrazovanje temelj kvalitetnog društva i zdravije budućnosti za sve nas. Konferencija "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" još je jedan korak na tome putu.

Pridružite nam se na konferenciji "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" u organizaciji 24sata i partnera: RBA, Pliva, Podravka, INA, Coca-Cola, RRiF i Obrtnička komora Zagreb, 12. studenog, u Obrtničkoj komori Zagreb, Ilica 49.

Možda te zanima... Hrvatski školarci su zadovoljni radom učitelja, ali ne programom Školarci

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.