Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 13. lipnja 2016.

Što vi prvo pomislite kada pogledate ovu sliku?

Tinejdžeri ispred Rembranta
Foto: Facebook/Gijsbert van der Wal
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kažu da slika vrijedi tisuću riječi, međutim što se dogodi kada su sve riječi krive? Fotografija iz muzeja na kojoj skupina tinejdžera sjedi i gleda u pametne telefone dok se iza njih nalazi remek-djelo 'Noćna straža' postala je viralni hit...

Fotografija iz Državnog muzeja u Amsterdamu na kojoj skupina tinejdžera sjedi i gleda u pametne mobitele dok se iza njih nalazi Rembrandtovo remek-djelo 'Noćna straža' postala je viralni hit. Djeca su toliko opčinjena svojim mobitelima da uopće ne primjećuju vrhunsku umjetnost koja visi na zidu iza njih. 

Nakon objave slike na različitim društvenim mrežama korisnici su počeli osuđivati djecu, najčešći komentari su bili "djeca našeg vremena", "kako tužna slika", "učite svoju djecu", "kraj civilizacije" i sl. 

Sve više dječaka ovisno o igricama, a djevojčica o mobitelima

Kažu da slika vrijedi tisuću riječi, međutim što se dogodi kada su sve riječi krive? Nakon objave slike i lavine negativnih komentara, postavljena je druga slika s istom skupinom djece. Prevoditelj Lammie Oostenbrink stavio je drugu sliku na kojoj ista skupina djece sjedi ispred jedne slike i sluša objašnjenja vodiča.

Uloga medija u razvoju djece

"Postoji još jedna slike iste skupine djece na kojoj u potpunosti uživaju u umjetnosti. Djeca su koristila pametne telefone kao dio obilaska muzeja i školskog zadatka, postoji posebna aplikacija muzeja na kojoj se nalaze dodatne informacije o umjetničkim djelima. Interpretacija slika je jednostavno kriva, htio sam to ispraviti.", objasnio je Oostenbrink za Telegraph.

Prijeti li vašem djetetu ovisnost o kompjutoru?

Vanmiddag in het Rijksmuseum.

Posted by Gijsbert van der Wal on 27. studenoga 2014

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.