Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 155 prikaza 14. svibnja 2019.

Domaće zvijezde odgovarat će na pozive Plavom telefonu u svibnju i lipnju

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Plavi telefon tijekom svibnja i lipnja organizira akciju Zvijezde na Plavom s ciljem promocije mentalnog zdravlja i besplatnog Savjetovališta Otvorena vrata

Udruga Plavi telefon, prva i najstarija Linija pomoći za djecu, mlade i odrasle u Hrvatskoj ove godine obilježava 28 godina postojanja. Tijekom gotovo 3 desetljeća uspješnog rada, primili su preko 125 000 poziva, pomogli tisućama korisnika te spasili desetke mladih života.

Tijekom svibnja i lipnja organiziraju akciju "Zvijezde na Plavom telefonu“. Program je predviđen na način da jednom tjedno u jednom dežurstvu od 2 sata na Liniji pomoći bude dežurna po 1 javna osoba koja će na dva sata postati volonter/ka Linije pomoći i javljati se na pozive korisnika – pozivača.

 | Author: Promo Foto: Promo Cilj ove akcije je promocija Linije pomoći Plavi telefon i našeg besplatnog Savjetovališta Otvorena vrata u kojem stručne osobe (psiholozi i realitetni, geštalt i TA terapeuti), pružaju besplatno individualno, obiteljsko/partnersko te E-mail savjetovanje. Savjetovalište Otvorena vrata mjesto je gdje djeca, mladi, odrasli i stariji mogu dobiti pomoć, podršku i savjetovanje.

Tijekom svibnja i lipnja, jedan dan u tjednu od 12 do 14 sati na Liniji pomoći bit će dežurni: Ella Dvornik (15.05.), Ivana Paradžiković (22.05.), Mia Dimšić (29.05.), Dino Jelušić i Tara Thaller (27.05.), Jelena Veljača (05.06.) te Maja Bajamić (12.06.).

Uz tridesetak volontera, koji prolaze selekcije i edukaciju za rad na Liniji pomoći, u rad Plavog telefona uključeni su i brojni stručni suradnici - psiholozi, socijalni pedagozi, socijalni radnici, sociolozi, liječnici te psihijatri.

Udruga Plavi telefon osim Linije pomoći i Savjetovališta provodi i 10-ak raznih edukativnih programa i projekata za djecu, mlade i odrasle osobe.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.