Školarci 05. travnja 2023.

Osmogodišnje djevojčice su jednostavno najbolji ljudi na svijetu – potvrdio pedijatar

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Roditelju je njegovo dijete uvijek najbolje i uvijek će naći nešto što je u određenoj fazi jednostavno neodoljivo kod djeteta. No, zasigurno netko tko gleda sve sa strane može reći daleko objektivnije, pa čak i reći koje je to doba kad su djeca – najbolja…

Iako je „najbolji“ pridjev koji je vrlo osjetljivo koristiti kad su djeca u pitanju, možemo se njime ovdje poslužiti barem okvirno. Pa, dakle, što misliš, kad su to djeca „najbolja“? Koje je to razdoblje kad su djeca vrlo široko i objektivno gledano u fazi koja bi se mogla proglasiti – najboljom. Neki će roditelji reći da ne može biti bolje od one divne faze novorođenčeta, dok će drugi žestoko braniti tvrdnju da je dijete s otprilike 18 mjeseci, odnosno godinu i pol jednostavno najdražesnije. Trećima je, pak, najdraža ona faza kad beba postaje mališan…

Možda te zanima... Ovih 20 rečenica trebamo češće govoriti djeci – da shvate koliko ih volimo Vrtić

Naravno, puno u ovom procjenjivanju ovisi o roditelju i njegovom karakteru, kao i o djetetu i njegovu karakteru. Okolini, genetici, uvjetima u kojima dijete živi, a roditelj odgaja. Upravo je zato potrebna jedna sasvim druga doza objektivnosti, kao i uzorka. Objektivnost bi sasvim sigurno mogao iskazati jedan pedijatar s dugim stažem iza sebe, a i uzorak, odnosno djeca u ovom slučaju, bi bio sasvim dovoljno brojan.

Upravo je jedan pedijatar iz Colorada, koji je ujedno i otac sedmero djece, smatrao da ispunjava uvjete i rekao svoje viđenje ovog. I on odgovorno tvrdi da su najbolja djeca na svijetu osmogodišnje djevojčice.

Velikodušne su, simpatične...

Dr. Michael Milobsky podijelio je u TikTok videu svoja stajališta o tome koju dob smatra najvažnijom kada su djeca u pitanju. On, naglašava, cijele dane provodi radeći, razgovarajući i komunicirajući s ljudima svih dobi, od novorođenčadi pa nadalje.

“Moram samo reći iz vlastitog iskustva kao pedijatra i roditelja sedmero djece da su najviši oblik čovječanstva osmogodišnje djevojčice,” kaže u svom videu, pa obrazlaže: “Osmogodišnje djevojčice su velikodušne. Oni su simpatične. Oni su suosjećajne. Emocionalno su zrele. Vole pomagati. Vole davati. Vole raditi za druge. Prihvaćaju svakoga. One su uvijek te koji vide oglas za izgubljenu mačku i žele je pronaći. One su jednostavno najbolji ljudi.”

@dr_mikem I think all kids are great ( obviously) but there is no doubt that 8 yr old girls embody all of the best human qualities. #kidsrock #pediatrics #pediatrician #pediatriciansoftiktok ♬ original sound - mmilobsky

Milobsky se zatim šali da bi zbog sveg tog nabrojanog i, kako kaže, „magije koju posjeduju Kongres SAD-a trebao biti sastavljen isključivo od 8-godišnjih djevojčica. Iskreno, ova zemlja bi bila bolje mjesto.”

Mnogi su se u komentarima složili s njim. Jedna je mama rekla "Čini mi se da je tih 8 godina ono slatko mjesto gdje su prerasle apsolutnu egocentričnost, a seksistički svijet još nije samljeo onu hirovitost u njima".

Druga je komentatorica napisala kako ona kao školska knjižničarka to vidi: “Točno. Ja sam knjižničarka. U subotu sam vidjela 8-godišnju djevojčicu kako dva sata drži 6-mjesečnu bebu dok je tata bio potpuno pod stresom! To je bila NAJSLAĐA STVAR IKADA!”

 | Author: Freepik Foto: Freepik

Jedan se učitelj također složio s napisanim, pa rekao: “I upravo ste ukratko objasnili zašto sam 27 godina predavao u drugom razredu. Oni su čarobna bića.”

No, ovaj video nije jedini na ovu temu i dječaci nisu ostali zapostavljeni. U idućem je videu govorio o 8-godišnjim dječacima, te je istaknuo da je njihova supermoć "intenzivna suradnja kako bi se nešto postiglo".

“Vidim ih kako se voze na biciklima u svojim kvartovima i žele nešto postići, nešto učiniti, doživjeti neko iskustvo ili barem avanturu. Ako bi osmogodišnje djevojčice trebale voditi Kongres, osmogodišnji dječaci trebali bi voditi Inženjerski korpus američke vojske,” rekao je.

Možda te zanima... Pedijatar hitne medicine priznao kojih 5 stvari nikad ne dopušta svojoj djeci Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.