Školarci 24. svibnja 2023.

Dwayne Johnson bit će Maui u filmu Vaiana (Moana), a to je najavio sa svojim kćerima

Foto: YouTube
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dwayne Johnson nas i inače oduševi svojim snimkama u ulozi tate kojem kćerkice lakiraju nokte, oblače suknjice, šaraju ružem za usne po glavi… No, ovaj je video nešto ozbiljniji, pod redateljskom palicom Disney studija.

U Disney studijima vole animirane klasike pretvarati u filmove, pa tako imamo odavno već Pepeljugu, nešto kasnije dobili smo i Ljepoticu i zvijer, pa Aladina, a sad je u kinima i dugo očekivana Mala sirena. Iduća na popisu je – Vaiana, odnosno u originalu Moana. Možda nije jednako zvučno ime kao što su ona prethodno spomenuta, ali ako ste kao obitelj gledali ovaj animirani film, onda znaš da sigurno nije bez razloga na ovom popisu. A najavio ga je vrlo simpatično – The Rock.

Dwayne Johnson, The Rock, objavio je da se ovaj film već snima, te da je on izrazito sretan zbog tog, jer mu puno znači. Naime, radnja ovog filma usko je vezana uz Havaje i njihove legende, baš kao i Johnson. Video kojim je Disney najavio snimanje filma, snimljen je na jednom od otoka Havaja, Oahu, na kojem je Johnson odrastao, a s Johnsonom su i njegove kćeri – 7-godišnja Jasmine i 5-godišnja Tia.

„Kao što već znate, Havaji znače toliko puno mojoj obitelji i meni,“ kaže Johnson, te nastavlja: „Tradicija nazvana ohana, ili 'aiga' kako mi kažemo na Samoi, oblikovana je ovim nevjerojatnim otocima,“ govori Johnson, te najavljuje vrlo posebnu priču inspiriranu tim otočjem, a njegove kćeri uglas viknu „Moana!“

Inače, iako se u originalu naziva Moana, te je u većini svijeta poznata upravo pod tim imenom, malena Havajka po kojoj je nazvan animirani film snimljen 2016. godine u Europi se prikazivala pod nazivom – Vaiana. Ako ste se pitali zašto je to tako, odgovor leži u autorskim pravima. Naime, zbog zaštićenog imena, trademarka, u Španjolskoj, naziva upravo Moana, ovaj je crtić morao u Europi dobiti novi naziv. Vaiana je ime havajskog porijekla, a znači „kamen, voda, špilja“, dok Moana znači „ocean, more“.

U filmu će biti svi glumci i „glumci“, a i svi detalji iz animiranog filma, pa tako Johnson kaže da se vraćaju: „Moana, Baka Tala, glazba, ples, Te Fiti, svinjica Pua, selo, predivni, moćni ocean… pa čak i HeiHei kokica! Ma ne, šalim se, bit će i kokica, ali i… Maui!“ A svatko tko je pogledao animirani film, sigurno će se složiti s idejom da je The Rock jednostavno savršen za ulogu Mauija, kojem je u crtiću i dao glas. To je u potpunosti razumljivo kad saznamo da je Johnsonov pradjed, poglavica Peter Maivia, bio inspiracija za lik Mauija.

„On bi ušao, osvijetlio prostoriju svojom energijom, pa tetovaže, kosa, tijelo…“ prepričava Johnson kakav je dojam ostavljao njegov pradjed, čime nam daje sliku koju mnogi možda nisu imali o ovom filmu. U hrvatskoj je verziji, inače, Mauiju glas posudio glumac Frano Mašković, dok je Vaiana Mia Negovetić.

Iako se pretpostavljalo da će i glumica Auli’i Cravalho ponovno biti Moana, što je bila njezina prva uloga koja ju je proslavila, ona je to prije nekoliko dana opovrgnula na svom Instagramu. „Sigurno ste čuli da se priprema film Moana, pa čekate nove vijesti, pa evo ih,“ kaže Cravalho. „Kad mi je bilo 14, postala sam Moana i to je predivno promijenilo moj život i pokrenulo moju karijeri. No, u ovom filmu neću ponoviti ovu ulogu. Mislim da je od ključne važnosti da uloge budu točno podijeljene i da glumci točno predstavljaju likove,“ govori Cravalho, te kaže da će se ona kao izvršna producentica filma potruditi da to tako i bude.

Ako ste gledali animirani film, sigurni smo da se zajedno s nama veselite i ovoj „živoj“ verziji!

Možda te zanima... Dwaynea Johnsona kćeri dotjerale – bojanjem glave ružičastim ružem Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.