Roditelji Zanimljivosti 27. svibnja 2016.

'Nitko ne može udariti dijete i izvući se samo zato jer ga dijete ne može optužiti'

Zlostavljano dijete
Foto: Facebook/Joshua Marbury
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Majka i otac iz Sherwooda neugodno su se iznenadili kad su nakon povratka iz večernjeg izlaska, zatekli svog jednogodišnjeg sina Jacoba kako plače dok njegova dadilja spava na kauču...

Majka i otac iz američkog Sherwooda neugodno su se iznenadili kad su, prije nekoliko mjeseci, nakon povratka iz večernjeg izlaska, zatekli svog jednogodišnjeg sina Jacoba kako plače dok njegova dadilja spava na kauču. Iduće jutro na njegovom su tijelu otkrili puno modrica.

Roditelji su sve prijavili policiji. Prolazili su tjedni, a pred sudom nikakva optužnica nije bila podignuta. Dječakov otac Joshua Marburry tvrdi da sud u Oregonu ne želi da se zlostavljačica suoči s pravdom iako je liječnik potvrdio da su ozljede nanesene rukom i da je od njih dijete moglo i umrijeti, piše Oregon Live.

Fotografije svog pretučenog sina Joshua je objavio na Facebooku:

"Nešto se mora učiniti. Nitko ne može udariti dijete i izvući se samo za to jer ga to dijete ne može verbalno optužiti.", napisao je otac.

Nagrade su jače od fizičke kazne, zbog batina djeca uče samo što je loše

Jacobova majka Alicia kaže da je bila u šoku kad je vidjela da je cijela desna strana lica malog Jacoba poprimila plavo-crnu boju. Vjeruje kako ga je prebila upravo dadilja koja ga je te večeri čuvala. 

Prema zakonu u Oregonu, da bi se dokazalo zlostavljanje, žrtva mora osjećati bol i dokazati zlostavljanje. Dijete staro godinu dana ne može govoriti o boli i reći tko ga je zlostavljao pa samim tim slučaj može pasti u vodu. Modrice i porezotine, pred oregonskim sudom, nisu dovoljne da bi se nekoga osudilo za zlostavljanje

Ako je mama zlostavljala djecu, hoće li otac dobiti skrbništvo?

Iako su Jacobove ozljede zacijelile, njegovi roditelji nastavljaju se boriti i ističu:

"Promijenilo se i njegovo ponašanje. On je uvijek bio mamin sin, a sada se od mene ne želi odvojiti.", rekla je Alicia. 

Pročitajte više na portalu 24 sata.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.