Roditelji Zanimljivosti 01. listopada 2019.

Nauči kako se pomaknuti od odgoja djeteta do odnosa s djetetom

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Radionica/grupa za roditelje zamišljena je kao otvorena grupa koja se sastaje jednom mjesečno. Voditeljice prema interesu roditelja pripremaju teme koje su njima aktualne i izazovne te vrijeme provodimo dijeleći iskustva, pitanja, diskutirajući i sve to uz međusobnu podršku i razumijevanje

„Na nama (roditeljima) je da činimo sve u odnosu s našom djecom kako bismo smanjivali udaljenost između nas i djece” (W. Glasser)

Roditelji, što je potpuno razumljivo, žele najbolje za svoje dijete. Čitaju, pitaju, istražuju i traže načine kako da naprave sve za svoje dijete. U tom procesu nailaze na veliki broj metoda, recepata i sličnih uputa o odgoju djeteta, koji kada ih “primjenjuju” u svojem roditeljstvu, nekada uspiju, a nekada i ne. Tada počinju frustrirati i pitati se kako to da s mojim djetetom te tehnike i metode ne uspijevaju. 

Pitaju se: “Što da radim?”, “Kako da radim?”, “Sve sam već pokušala/o!” i sl. 

Ključ je u upoznavanju djeteta te razvoju odnosa s djetetom. Svaki roditelj je drugačiji i svako dijete je drugačije. Svaki odnos između dvoje ljudi je jedinstven. Recepti ne postoje!

tuga Možda te zanima... 10 stvari koje moraš znati da ne postaneš toksični roditelj Roditelji

Odnos je proces u kojem roditelj razvija svoju roditeljsku ulogu usklađujući se s djetetom. Postavlja pitanja poput: “Želim znati tko si?”, “Želim znati što želiš?”, “Volim te, ali mi se ne sviđa što radiš!”. Roditelj preko ovih pitanja, posredujući informacije djetetu stvara uvjete za njegov rast i razvoj. 

Radionica/grupa za roditelje zamišljena je kao otvorena grupa koja se sastaje jednom mjesečno. Voditeljice prema interesu roditelja pripremaju teme koje su njima aktualne i izazovne te vrijeme provodimo dijeleći iskustva, pitanja, diskutirajući i sve to uz međusobnu podršku i razumijevanje. 

Prvi susret predviđen je u subotu, 5.10. od 9 do 13 sati u prostoru Savjetovališta Žiraha, Ribnjak 18/2. kat. Cijena je 300 kuna. Za vrijeme trajanja predviđene su dvije pauze od 15-20 minuta za kavu, čaj, okrijepu. 

Voditeljice su Nikolina Essert, magistra psihologije, psihoterapeutkinja i supervizorica Realitetne psihoterapije i Sunčana Rokvić, magistra psihologije, u edukaciji za Geštalt psihoterapeutkinju. 

Sve prijave i pitanja na 091 893 8939 i tobolac.autenticnoroditeljstvo@gmail.com. Prijave primamo do srijede 2.10. Požurite i prijavite se jer je broj mjesta ograničen. 

Možda te zanima... Jesper Juul: 'Djeci ne treba samo postavljati zahtjeve ili odgovarati na njihove' Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.