Roditelji Tatina zona 12. kolovoza 2016.

Tata otvorio kuću za roditelje djece na liječenju u Zagrebu

Slaven Vujic
Foto: Privatni album
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Slaven Vujić otvorio je vrata svoje kuće u Zagrebačkoj županiji koju je preuredio kako bi u njoj mogli boraviti roditelji bolesne djece koji nisu iz hrvatske metropole

Tata Slaven, bivši poduzetnik kojem se život preokrenuo kad mu se rodio sin s autizmom, nastavlja širiti dobrotu. Otvorio je vrata svoje kuće u Zagrebačkoj županiji koju je preuredio kako bi u njoj mogli boraviti roditelji bolesne djece koji nisu iz hrvatske metropole.

"Ovo je moja kuća, Dom Anđela. Kako sam i najavio, ona odsad nadalje služi malim anđelima i njihovim obiteljima, za smještaj u potrebi. Dakle, sve obitelji koje nisu iz Zagreba, a čiji mali anđeli imaju u Zagrebu zakazane preglede, terapije i operacije, mogu odsjesti privremeno u Domu Anđela besplatno.", objavio je na društvenoj mreži i dodao kako se kuća nalazi u selu Igrišće 30-ak kilometara od Zagreba.

Roditelji trebaju biti s djecom u bolnici!

"Dom Anđela raspolaže s dječjom sobom za igru, kuhinjom i dnevnom sobom u prizemlju, te s dvije spavaće sobe na katu. Sve je potpuno uređeno i opremljeno. Istina skromno, no ima sve što je potrebno za boravak obitelji.", dodao je.

Slaven Vujić | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Tata Slaven Vujić ispričao je za Klokanicu kako se osjećao kad je saznao da njegovo dijete ima poteškoće u razvoju i kako je izgledao put do dijagnoze.

"Otkriće dolazi postupno jer ne postoji ustanova koja će dati čvrstu dijagnozu, precizno i jasno u odnosu na generalne dijagnoze. To može eventualno edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, gdje se čeka barem deset mjeseci pregled. Vitu su dijagnosticirani izostanak govora, usporen psihomotorni razvoj i poremećaj senzorne integracije. Te dijagnoze su nas kao roditelje prilično zbunile, jer tako kao opće nisu omogućile smjernice za daljnje djelovanje", objasnio je tata Slaven. Pročitajte cijelu priču: Tata u borbi za djecu s poteškoćama u razvoju.

Slaven Vujić dobitnik je i nagrade Ponos Hrvatske jer je prodao sve kako bi pokrenuo Udrugu Senzori nakon što je njegovom 4-godišnjem Viti dijagnosticiran autizam i pomogao drugoj djeci i istom dijagnozom.

Slaven Vujić | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ovo je moja kuća, Dom Anđela. Kako sam i najavio, ona odsad nadalje služi malim anđelima i njihovim obiteljima, za smješ...

Posted by Tata Slaven on 10. kolovoza 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.