Pripremi sarmu na malo drugačiji način - u pećnici. Jednostavno i jednako ukusno
Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 700 g mljevene svinjetine
- 1 crvenog luka
- 100 g riže
- 1 žlica papra
- 3 žlice mješavine suhih začina
- 1 žličica paprika u prahu
- 1 žličica soli
- 1 žličica šećera
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 3 žlice paprike u prahu
- 150 ml biljnog ulja
Priprema:
1. Kako kupus ne bi bio prekiseo, isperi listove vodom. Na ulju pirjaj glavicu luka pa dodaj meso.
2. Za to vrijeme kuhaj rižu 10-15 minuta.
3. Mesu postupno dodaj začine i pirjaj, a na kraju dodaj rižu te sve pirjaj oko pola sata. Želiš li manje sarme, listove prereži napola ako su veliki.
4. Stavi smjesu na list i zamotaj u sarmu. Slaži sarme u posudu, a preostali kupus nareži i dodaj u posudu.
5. Ulij malo vode u posudu, poklopi posudu ili pokrij alu-folijom i stavi u pećnicu na oko pola sata na 175°C.
6. Makni poklopac ili foliju, povećaj temperaturu na 200°C i peci još oko pola sata.
Potraži još odličnih recepata na portalu Gastro.hr