Roditelji Sretna mama 03. ožujka 2014.

Sretna vijest ili šok? Vaše reakcije na trudnoću

trudnoća par
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Na forumu Klokanice čitateljice pišu kako su se osjećale kada su saznale da očekuju dijete, a sreća, ushićenje, zbunjenost i nesigurnost najčešće su reakcije na plusić na testu za trudnoću

Sreća, ushićenje, ali i zbunjenosti, nesigurnost te strah od nepoznatog najčešće su reakcije na vijest o trudnoći. U forumu smo vas pitali kako ste reagirali kad ste saznali da očekujete dijete, a plusić na testu na trudnoću kod naših je čitateljica najčešće izazvao suze radosnice.

"Osjećaje, koji su me preplavili kad sam saznala da ću postati mama, teško je opisati, i iskreno ne znam hoću li to ikada moći. Zbunjenost, sreća zbog malog stvorenja koje raste u meni, strah od sveg novog i nesigurnost hoću li sve to moći. U tom trenutku su mi se osjećaji toliko miješali da nisam bila svjesna ničeg oko sebe, kao da sam u nekom paralelnom svemiru, kao da s nekog drugog planeta sve gledam. Bila izgubljena, sretna, uplašena. Suze radosnice su normalne i ne znam trebam li ih uopće spominjati. Ali jedino što nisam mogla dočekati bio je zagrljaj mog supruga. Bio je s druge strane telefona kad sam saznala, ali minute do njegovog zagrljaja su mi se činile kao vječnost. ", opisala je sretni trenutak čitateljica korisničkog imena monstrum.

Testovi za trudnoću

Buduća mama hellusie sa svojim parterom odbrojava dane do poroda, a u trenutku kada je saznala da je trudna, prvo je pomislila da je test neispravan.

"Bilo je jutro i ranije nego inače stajala sam u kupaonici, sama s malom trakicom u ruci, trakicom koja je imala dvije crtice na sebi, činile su se ogromne, debele i roze, a ja sam samo blesavo buljila u njih s velikim osmijehom na licu i osjećajem postignuća. Vrijeme kao da je stalo… Nisam znala što da napravim dalje, kome da kažem prvo, kako da kažem, da li se to zbilja meni dešava? Ali eto i to sam preživjela, moj dragi isto, i sada, skoro devet mjeseci kasnije, odbrojavamo dane do službenog upoznavanja naše male princeze", napisala je helluise.

Rezultate testova za trudnoću čitateljica yasmina čekala je u društvu sa svojim suprugom, a kada su shvatili da je test pozitivan, yasmina je prvo osjetila šok i strah.

"Suprug je odmah bio sav sretan. Sad sam već u 4. mjesecu trudnoće i željno iščekujemo našeg anđela, nadamo se da ćemo uskoro otkriti i spol", piše yasmine.

Neplanirana beba

Neke čitateljice više su se puta "suočile" s pozitivnim testovima za trudnoću, no nekad su ih plusići i iznenadili. To se dogodilo našoj čitateljici frančo koja nije planirala četvrto dijete pa je osjećala sram i strah.

"Prvo je kao i kod većine došlo nenajavljeno pa sam bila prestrašena, ne zbog bebe, već zbog reakcije roditelja i okoline. Drugo i treće planirano i tu su bile sasvim drukčije reakcije, samo pozitivne. No dogodilo se i četvrto... Neplanirano! Bila sam zbunjena, pitala se 'kako?' Da bi mi moja prva kćer, već tinejdžerica, rekla: "Pa kaj vi ne znate za zaštitu?! Osjećala sam sram i strah, plakala sam dva puna mjeseca, jednostavno nisam mogla vjerovati da sam trudna. Na poslu mi je krenulo, djeca su odrasla, samostalna i sad opet iznova... Da skratim, sve je dobro završilo. Imamo prekrasnog i hvala Bogu, zdravog sinčića. Svi smo ludi za njim, on je naša mala igračka. Svi ga volimo i obožavamo, a ono iza nas sad je samo dobra priča za goste", povjerila se Frančo.

Problemi sa začećem

Ostvarivanje trudnoće za neke je parove zbog problema sa začećem dosta stresno, no zato je trenutak kada saznaju da će dobiti bebu još vrjedniji i emotivniji.

"Kako smo se suprug i ja jako dugo mučili sa začećem, uključujući i terapije za liječenje neplodnosti, na kraju smo zajedno shvatili da je jedini način da imamo svoje dijete zapravo postupak umjetne oplodnje. Tih pokušaja je bilo mnogo i kad sam čula da sam trudna bila sam sva izvan sebe, luda od sreće isto kao i moj suprug. Sjećam se toga dana kao da je bilo jučer, poljubila sam svog supruga i čvrsto zagrlila doktora", opisala je sretni trenutak čitateljica magdek.

Kako ste vi reagirali kada ste saznali da očekujete dijete? Napišite nam u forumu!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.