Trudnoća Planiranje trudnoće 22. siječnja 2014.

Kako znate da ste spremni za dijete?

sretan par
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Na forumu Klokanice pitali smo vas kako ste odlučili početi raditi na bebi. Većina (budućih) roditelja napisala nam je kako su se prije dolaska novog člana obitelji htjeli dobro pripremiti za odgovornu ulogu roditelja te osigurati stabilne financijske uvjete i riješiti stambeno pitanje

Završeno školovanje, sređeno stambeno pitanje i stabilna financijska situacija najčešći su preduvjeti koje parovi žele ostvariti prije nego što počnu planirati obitelj. Na forumu Klokanice pitali smo vas kako ste odlučili početi raditi na bebi, a većina naših čitateljica odgovorila je kako su se prije dolaska novog člana obitelji htjeli dobro pripremiti za odgovornu ulogu roditelja.

"Odlučili smo kada su svi uvjeti koje sam željela bili ispunjeni. Sigurni poslovi, stambeno i općenito financijsko pitanje riješeno. Nije da nismo mogli prije, ali ovako sam bila mirnija i mogla lakše o svemu početi razmišljati", napisala je čitateljica sanjaradic.

Slično je razmišljala i Kika003 koja je, kako kaže, uvijek nešto čekala jer za bebu uvijek ima vremena sve dok u jednom trenutku nije shvatila da je vrijeme odjednom nestalo.

Sređeno stambeno pitanje

"Djeca? Životna želja. Ali ja kao i svi ostali uvijek sam nešto čekala, da završim faks, zaposlim se, da moja bolja polovica i ja sredimo stambeno i financijsko pitanje, da za sve ima vremena, a onda je vremena odjednom nestalo. Sad svaki dan razmišljam o tome i trudimo se svaki dan dok još uvijek imamo priliku imati svoju bebu. A kasnije, ako već mora biti tako i iako ne bude baš kako želimo, imat ćemo bebu koja možda ne bude potekla od nas, ali bit će naša beba", napisala je Kika003.

I naša čitateljica ProudMomy dugo je odgađala trudnoću čekajući stalan posao, no shvatila je kako godine prolaze dok čeka da se "sve kockice poslože".

"Kad sam prešla na novi posao rekli smo da idemo probati, jer nikada neće biti sve savršeno i dok mi čekamo da se sve kockice poslože, godine prolaze. Ubrzo je test bio pozitivan. A moja divna direktorica mi je produžila ugovor i doslovno me potjerala na čuvanje trudnoće. Jednostavno je valjda tako moralo biti… I to je definitivno bilo pravo vrijeme", opisala je svoje iskustvo ProudMomy.

Strah od gubitka slobode

Čitateljica marina289 imala je sređenu financijsku situaciju i stambeno pitanje, no njezin brak dobio je smisao tek kada je dobila bebu.

"Imali smo sve - poslove, kuću, auto, bili smo u braku. A opet nismo imali ništa. Beba je bila točka na i! Uspjelo nam je od prve. Danas naša mišica ima skoro 5 mjeseci i ne možemo zamisliti ni trenutak bez nje", piše marina289, a bebica je u potpunosti upotpunila i prekrasan brak naše čitateljice snave7.

Strah od gubitka slobode sprječavao je čitateljicu carangi i njezinog partnera u proširivanju obitelji, no kada se izgubio strah, odlučili su poraditi na bebi te se nadaju da će se njihova obitelj uskoro proširiti.

Čitateljica Benkica nije planirala trudnoću, no ipak je bila potpuno spremna za bebu kad je saznala da je trudna.

"Začeće naše djevojčice je došlo spontano, nismo planirali, ali smo bili spremni. Ponovno sam trudna 30 tjedana i odluka je pala kada smo se složili da želimo imati obiteljsku zajednicu, da naša djevojčica mora imati brata ili sestricu kako bi naučila što je sestrinska ljubav. Spremni smo im dati ljubavi i sigurnosti a posebno strpljenja u njihovom razvoju .Financijski plan je podržavao našu odluku", napisala je u našem forumu Benkica.

Kako ste vi odlučili da je vrijeme za prinovu u obitelji i kako ste počeli raditi na bebi? Uključite se u naš forum i podijelite svoje iskustvo!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.