Roditelji Sretna mama 30. siječnja 2017.

Šesteročlana obitelj spava u istom krevetu

veliki krevet šesteročlana obitelj
Foto: Kim Constable/Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kim i Ryan Constable, roditelji su četvero djece. Osim što su velika obitelj, ovi roditelji prilično su nekonvencionalni u odgoju svoje djece, a svakako najzanimljivije od svega je što 11-godišnji Corey, 9-godišnji Kai, 6-godišnja Maya i 5-godišnji Jack zajedno s mamom i tatom spavaju u istom krevetu

Ova vesela šesteročlana obitelj odlučila je svoje spavaće sobe pretvoriti u jednu i zajedno spavati u istom krevetu. Očito je, ovo nije običan krevet. Izrađen je od jednog običnog bračnog kreveta, jednog većeg bračnog kreveta i jednog dječjeg kreveta. Svi ovi kreveti skupa čine jedan ogroman krevet dugačak čak 550 cm. 

"Prije nego što smo napravili ovaj veliki krevet, noći sam provodila trčeći iz jedne sobe u drugu pokušavajući uspavati svu djecu", objašnjava mama Kim i nastavlja: "Ja sam tu za svoju djecu 24 sata dnevno. Imaju li oni noćnu moru ili žele popiti čašu vode, ja ću biti tu za njih." 

No, nisu samo kreveti neobični u ovom kućanstvu. Vrijeme za spavanje u ovoj obitelji također je nesvakidašnje. Kim je objasnila kako dopuštaju djeci da sama odluče kada je vrijeme za odlazak u krevet, a većinu večeri je to oko 22 i 23 sata, kada su i ona i njen suprug spremni za krevet. "Svi skupa peremo zube, oblačimo pidžame i zajedno kao obitelj odlazimo na spavanje. I onda se svi ušuškamo i čitamo ili pričamo priču."

Zajedničko spavanje: da ili ne?

Ona obično ide u krevet s mlađom djecom, dok 11-godišnji Corey ponekad ostaje i duže budan. Ako je naporan dan, mlađa djeca obično kažu da su spremna za spavanje već oko 20 sati i to je također u redu. Kim ih tada uspava, a onda kasnije zajedno sa suprugom ide u krevet.  

"Corey je prava noćna ptica, tako da on uglavnom ide spavati između ponoći i 3 sata ujutro," objašnjavaju ovi nekonvencionalni roditelji koji djecu školuju kod kuće pa se zbog toga ne trebaju buditi rano osim ako nemaju dogovorene neke jutarnje aktivnosti i dodaju kako na ništa ne prisiljavaju svoju djecu te im dopuštaju da sami odaberu svoj životni put. 

'Sin od tri i pol godine spava s nama u krevetu'

"Ako pogledate, 99,9% roditeljskih priručnika na tržištu govore o ispunjavanju potreba roditelja, a ne djeteta. Oni toliko govore o zadovoljavanju roditelja i njihovom potrebom za kontrolom, a vrlo malo o onome što je zapravo zdravo i optimalno za dijete.

Mislim da su potrebe roditelja važne, daleko od toga, ali ako vas pomisao na to da spavate sa svojom djecom užasava, naravno da to ne biste trebali učiniti. Ali, ako imate tajnu želju vidjeti kako je to dijeliti krevet sa svojom djecom, nemojte se brinuti oko toga što će ljudi reći i hoće li vas osuđivati. Pravila su ovdje da se krše i ako se držite apsolutno svih pravila, propustit ćete svu zabavu."

Mama Kim na kraju zaključuje: "Donošenje ove odluke u potpunosti je promijenilo naše živote. Svi smo puno sretniji zbog toga. Vaša djeca jako su kratko vrijeme samo djeca i upravo zbog toga treba iskoristiti svaki trenutak."

 

All of us in our 18 foot super bed!

Posted by Kim Constable on 27. listopada 2014

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.