Roditelji Sretna mama 06. kolovoza 2016.

Mame su bolje od tata u multitaskingu?

mama beba telefon laptop
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Spol utječe na našu sposobnost da se bavimo različitim stvarima istovremeno. Mame na multitasking potroše 48 sati i 20 minuta tjedno

Zaposlene žene provedu više od 40 posto vremena radeći dvije ili više stvari istovremeno, pokazalo je novo istraživanje. Mame na multitasking potroše 48 sati i 20 minuta tjedno, dok očevima na to ode oko 39 sati. Žene to doživljavaju kao negativno iskustvo, pa je činjenica da se moraju baviti različitim stvarima u isto vrijeme izvor stresa i anksioznosti. Spol utječe na našu sposobnost da se bavimo različitim stvarima istovremeno kažu s katedre za Sociologiju i antropologiju na Izraelskom sveučilištu.

6 stvari koje zaposlene mame ne žele čuti

"Rezultati do kojih smo došli potvrdili su staru tezu o tome da ženama bolje ide multitasking i da će se bolje izboriti s više problema istovremeno, ali i da muškarci i žene, naročito ako imaju i djecu, drugačije emotivno proživljavaju situacije u kojima se moraju izboriti s više problema istovremeno", objasnili su istraživači.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.