Roditelji Sretna mama 09. rujna 2020.

Maleni Karlo treba vašu pomoć: Teško mu je oštećen mozak, roditelji kreću u bitku za njegov život

Foto: Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Karlo Keretić rodio se prije nešto manje od dva mjeseca u Općoj bolnici Varaždin, a po porodu je utvrđeno kako mu je teško oštećen mozak zbog smanjenog dovoda kisika tijekom trudnoće. Njegovi roditelji, Jurica i Edita, pokrenuli su crowdfunding kampanju kako bi prikupili sredstva potrebna za Karlovo liječenje u bolnici Acibadem u Istanbulu

Tata Jurica i mama Edita čekali su jedan poseban dan, a to je rođenje djeteta. No njihovo veselje i sreća  ubrzo su se nakon poroda pretvorili u tugu, strah i ljutnju. Mali Karlo je u srpnju u varaždinskoj bolnici rođen s teškim oštećenjima mozga zbog smanjenog dovoda kisika tijekom trudnoće.

Edita je naime imala rizičnu trudnoću od početka zbog pojave bakterije E. Coli te zbog prijašnjeg spontanog pobačaja. "Sve je bilo super do 8. mjeseca trudnoće kada nam se u privatnoj klinici reklo da hitno moramo na porod zbog smanjenog protoka kisika i neujednačenog broja otkucaja. Putem CTG-a utvrđen je preniski broj otkucaja djeteta te je poslana na hitni porod carskim rezom". piše tata Jurica. Nažalost, tu večer javili su im kako mali Karlo mora hitno u KBC Zagreb

"Nama ništa nije jasno, govore o nekim epileptičkim napadima i konvulzijama. Čekamo da odemo u Zagreb da čujemo što se događa i bolje da nismo čuli. Govore nam o jakom oštećenju mozga, centar za kretanje, za vid, cerebralna paraliza itd. Mi ne vjerujemo i tješimo se ali ultrazvuk mozga i MR mozga pokazuju ono što su nam rekli", napisao je Jurica.

Bez razmišljanja, roditelji su odmah počeli tražiti rješenje. I kažu kako su ga našli u bolnici Acibadem u Istanbulu gdje rade jedni od najboljih doktora s najboljom opremom.

"Sama cijena terapije i liječenja prelazi 30.000 eura. Radi se o bolnici u kojoj rade jedni od najboljih doktora s najboljom opremom. No puni iznos da se to izvrši bio bi više od 40.000 eura ako Karlo ne ide sam, a Karlo ne može bez svoje mame jer se strašno boji. Kako god malen bio, zna kad je ona prisutna. Stoga vas ovim putem istinski molim za pomoć našem Karlu da probamo sve što je u našoj moći", zamolio je tata.

Obitelj je u trenutku pisanja ovog teksta prikupila preko 10,500 eura. Svi koji žele pomoći mogu to učiniti OVDJE

Ili na broj računa u Zagrebačkoj banci:

HR8623600003242081620

Model i poziv na broj: 00 001

Jurica Keretić Krkanec

Možda te zanima... 'Žalosno je da živimo u državi u kojoj moraš kupovati život djetetu za 100 000 kuna' Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.