Roditelji Sretna mama 06. listopada 2020.

Keira Knightley: 'Prestanimo hvaliti tate zbog osnovnih roditeljskih dužnosti'

Foto: Ian West/Press Association/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Britansku glumicu i mamu dvije kćeri smeta što se zaposlene očeve rijetko kad pita za ravnotežu između poslovnog i privatnog života

Zašto muškarcima plješću zbog promjene pelena? To je ono što Keira Knightley želi znati. "Tako se rijetko može vidjeti tatu u dječjem vrtiću, a ako ga vide onda kažu: "O kako lijepo, Pogledajte ga kako pazi na vlastitu djecu", izjavila je tridesetpetogodišnja Keira za HelloGiggles. "To nikad ne biste rekli ženi."

Britanska glumica, koja sa svojim suprugom, rokerom Jamesom Rightonom, ima kćeri Edie (5) i Delilah (1), primijetila je da se zaposleni očevi rijetko pitaju za ravnotežu između posla i života.

"Zašto ne bismo uključili muškarce u taj razgovor?", pita se Keira Knightley. "Zašto ne očekujemo da zaposleni muškarac brine o svojoj djeci koliko i o svojoj supruzi? Zašto pretpostavljamo da se ne osjećaju krivima zato što nisu proveli dovoljno vremena i sa svojom djecom? "

Dodala je da muškarci dobivaju "besplatnu propusnicu" što se tiče skrbi o djeci.

Možda te zanima... Glumica objasnila zašto je trogodišnjoj kćeri zabranila gledati 'Pepeljugu' Vrtić

Ranije ove godine, Knightley je otkrila kako njenog supruga Jamesa Rightona nikad ne ispituju o tome tko brine o njihovoj djeci.

"Ne očekuje se da bi muškarci trebali paziti na svoju djecu, to je kao bonus", rekla je. "Čak i na radnom mjestu, mog supruga nikad ne pitaju za brigu o djeci".

Keira Knightley, feministička aktivistica, koja se proslavila u tinejdžerskim godinama, u nekoliko je navrata govorila o objektivizaciji s kojom se suočila u Hollywoodu.

Prošle godine, u podcastu "Feminists Don’t Wear Pink", Knightley je tvrdio da je njezin film iz 2002. "Bend It Like Beckham" izvorno predstavljen kao "seksi (nogometni) film" s "djevojkama u kratkim hlačama".

Možda te zanima... Ljuta Keira Knightley optužila Kate za skrivanje istine o porodu Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.