Jednostavnost je često formula za uspjeh, a štrukli to pokazuju. Za pripremu ove zagorske poslastice, potrebni su domaći sastojci, puno ljubavi i vještina manevriranja tijestom
Sastojci:
Tijesto:
- 75 dkg brašna
- soli
- 2 dcl mlake vode
- žlica masti ili 1 dcl ulja
Nadjev:
- 1 kg svježeg kravljeg sira
- 2 dcl kiselog vrhnja
- 3 jaja
- malo soli
Priprema:
1. Pomiješajte sve sastojke za nadjev i dobro ih izmiješajte u posudi. Zamijesite tijesto.
2. Nakon što se tijesto “odmaralo” 45 minuta, razvaljajte ga, nauljite i ostavite 5 minuta.
3. Tijesto dlanovima razvucite preko rubova stola, a višak odrežite.
4. U hrpicama stavljajte pripremljeni nadjev uz rub razvučenog tijesta. Ravnomjerno rasporedite nadjev prstima preko razvučenog tijesta.
5. Služeći se stolnjakom, zamotajte tijesto u dugačku rolu. Dlanovima označite veličinu štrukla i prerežite ih tanjurićem.
6. Štrukle složite u nauljeni lim, namastite i pecite oko 25 minuta na 180°C.
Potražite još recepata na Gastro.hr