Roditelji Sretna mama 19. travnja 2016.

Kada počinjemo sličiti svojoj majci?

majka kći
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Žene u svom ponašanju i po svojim ukusima sve više sliče na majke kada zakorače u četvrto desetljeće, a glavna prekretnica je rođenje prvog djeteta

Prema istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji žene od svoje trideset prve godine počinju sve više sličiti svojoj majci. Anketa otkriva da žene u svom ponašanju i po svojim ukusima sve više sliče na majke kada zakorače u četvrto desetljeće, a da je glavna prekretnica rođenje prvog djeteta

Više od polovine ispitanica reklo je da su prestale proturječiti svojim majkama i počele su ih oponašati nakon tridesete. Čini se da je ključna godina za početak ovih promjena 31. Kako prenosi londonski Telegraph, 51 posto od 1000 ispitanica koje su sudjelovale u istraživanju navelo je majku kao ženu na koju se se najviše ugledale u životu. Na drugom mjestu su sestre (18 posto), na trećem bake (10 posto), a na četvrtom prijateljice (8 posto).

Rođenje djeteta zbližava majke i kćeri

Više od trećine njih izjavilo je da su se najviše zbližile s majkom nakon rođenja prvog djeteta. Da žene sve više sliče majkama nakon 31. godine pokazuje i podatak da tad počinju uživati u istim TV-emisijama i serijama (24 posto), imaju isti hobi (16 posto), koriste iste izreke (15 posto) i da ih privlači isti tip muškaraca (9 posto). Istraživanje je naručila kompanija 'Dotty Bingo' nakon što je prethodnom anketom utvrđeno da je 80 posto žena koje igraju bingo naslijedilo ovaj hobi od svojih majki, baki ili drugih ženskih rođaka.

pokloni | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

KOZMO i Budi.IN daruju vas za Majčin dan

Povodom Majčinog dana koji se obilježava 8. svibnja, u subotu, 30.04. čitatelji Budi.IN-a na dar dobivaju KOZMO kupone s do 50% popusta! Kuponi vrijede od 2. do 8. svibnja i svakom čitatelju Budi.IN-a omogućuju popust do 50% na označene proizvode u KOZMO drogerijama. Potražite Budi.IN na kioscima i poklonite znak pažnje povodom Majčinog dana! 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.