Roditelji Sretna mama 07. studenoga 2016.

Kad žena počinje sličiti na svoju majku?

Mama kći
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Istraživanje je pokazalo da žene u svom ponašanju i po svojim ukusima sve više sliče na majke kada zakorače u četvrto desetljeće

Prema istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji žene od svoje trideset prve godine počinju sve više nalikovati na svoju majku. Anketa otkriva da žene u svom ponašanju i po svojim ukusima sve više sliče na majke kada zakorače u četvrto desetljeće, a da je glavna prekretnica rođenje prvog djeteta. Na porodu sam zvala mamu!

Više od polovice ispitanica reklo je da su se prestale protiviti svojim majkama i počele ih oponašati nakon tridesete. Čini se da je ključna 31. godina za početak ovih promjena. 51 posto od 1.000 ispitanica koje su sudjelovale u istraživanju, navelo je majku kao ženu na koju se se najviše ugledale u životu. Na drugom mjestu su sestre (18 posto), na trećem bake (10 posto), a prijateljice su na četvrtom mjestu (8 posto).

Djevojke uče kroz iskustva svojih majki

Više od trećine njih je reklo da su se najviše zbližile s majkom nakon rođenja prvog djeteta. Da žene sve više sliče na majke nakon 31. godine, pokazuje i podatak da tada počinju uživati ​​u istim TV emisijama i serijama (24 posto), da imaju isti hobi (16 posto), koriste iste izreke (15 posto) i da ih privlači isti tip muškaraca (9 posto).

10 pitanja koje svaka žena treba pitati svoju majku

Istraživanje je naručila tvrtka "Dotty Bingo" nakon što je prethodnom anketom utvrđeno da je 80 posto žena koje igraju bingo naslijedila ovaj hobi od svojih majki, baki ili drugih ženskih rođaka.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.