Roditelji Sretna mama 23. srpnja 2014.

Gdje spremate dječje fotografije i druge uspomene?

djevojčice
Foto: Screenshot
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Mene mama slika pa joj to ostane na mobitelu. Nemam album sa slikama, ali imam album Štrumpfovi', rekla nam je petogodišnja Nina kad smo na kreativnoj radionici Mali kreativci pitali djecu znaju li što je to Radosnica. Da i vama fotografije ne bi ostale samo na mobitelu, otvorite svoju Radosnicu na Klokanici i podijelite sve trenutke za sjećanje sa svojim najbližima!

 

Radosnica je knjiga u koju roditelji od prvih dana spremaju fotografije svog djeteta i bilježe razne druge zanimljive podatke za sjećanje. To je zapravo album djetinjstva, u kojem će ostati pohranjene sve one stvari koje roditelji nakon 10 ili 20 godina uglavnom ipak zaborave.  

Da se to ne bi dogodilo i vama, na Klokanici imamo digitalnu Radosnicu! U nju možete spremati svoje fotografije, bilješke i video-snimke, grupirati ih u albume i onda dijeliti s obitelji i prijateljima, a oni vam mogu ostavljati i svoje komentare.

Kako koristiti on-line Radosnicu?

Radosnica je dio vašeg profila na društvenoj mreži Klokanice i ulaz u nju nalazi se u desnom stupcu na vašoj osobnoj stranici. Korištenje je jednostavno: kad prvi put uđete u nju, u posebno polje upisat ćete naziv koji želite i tako zapravo otvoriti svoju Radosnicu i unijeti podatke o svome djetetu odnosno djeci. 

Zatim će vam se pokazati naši prijedlozi fotografija koje biste tu odmah mogli spremtiti i tako početi popunjavati albume Obitelj, Trudnoća i Prva godina. No spremati digitalne fotografije, video-snimke i bilješke, kao i kreirati nove albume, možete i sami.

U navigaciji smo fotografije, video-snimke i biljške nazvali Događaji, a sve te Događaje možete grupirati u Albume. Kod unosa novog Događaja, najprije birate radi li se o fotografiji, Youtube videu ili samo tekstualnoj bilješci pa se prema tome otvara predložak s odgovarajućim poljima koja trebate popuniti. Između ostalog, označit ćete uz koje dijete želite vezati taj Događaj, u koji prethodno stvoreni album ga želite spremiti te želite li da taj događaj bude vidljiv vašim prijateljima, obitelji ili samo vama

Status prijatelja, odnosno obitelji dodjeljujete već unutar društvene mreže Klokanice i možete ga tamo i mijenjati. Kad primjerice netko od vaših prijatelja uđe u vašu Radosnicu, vidjet će samo one Događaje za koje ste označili da ih želite podijeliti s prijateljima, i moći će ostaviti svoj komentar. A na vlastitoj stranici društvene mreže, svatko u desnom stupcu u ljubičastom okviru vidi najnovije stvari koje su njegovi prijatelji stavili u Radosnicu i žele ih podijeliti.

U svakom slučaju, pozivamo vas da otvorite svoju Radosnicu i počnete je popunjavati i dijeliti svoje najdraže uspomene!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.