Roditelji 10. kolovoza 2023.

Pismo mame: "Je li zaista nešto pogrešno u tome da djevojčice nose bikini?"

Foto: Freepik ; Je li bikini primjeren za djevojčice?
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedna je mama odlučila podijeliti svoj stav i zapitala se zašto se toliko raspravlja o malenim djevojčicama u dvodijelnim kupaćim kostimima. Njezino pismo prenosimo u nastavku...

"Moja kći i ja prošli smo mjesec obilazile trgovine u jednom trgovačkom centru. Razgledavale smo ručnike, odjeću i igračke za plažu, koje nam naravno, nisu potrebne, a onda smo naišle na stalak kupaćih kostima. Stalak prepun dvodijelnih kupaćih kostima. Moja kći, koja voli plivati, obratila mi se i pitala može li dobiti novi bikini. "Moj je kupaći kostim tako star", zacviljela je. "Majušan je i neugodan." Zastala je. "I ... i moj se trbuh ne vidi. ”, izjavila je. "Svi moji prijatelji imaju dvodijelne kostime", dodala je, prije nego što je sklopila ruke ispod brade. "Molim te", zacviljela je. "Lijepo te molim."

Duboko sam udahnula. Na prvu sam rekla ne, bikiniji nisu primjereni za djevojčice. Moja početna reakcija, bila je utemeljena u mojoj nesigurnosti, a ne njezinoj. Slušala sam dugogodišnje opresivne poruke medija i društva o tome što djevojku čini djevojčicom, a ženu ženom. I bilo je užasno. Dovraga, još uvijek je. Jer nema ništa loše u tome što dijete nosi bikini ili dvodijelni kupaći kostim. Prirodno je

Kontroverze oko bikinija

Naravno, bikiniji su odavno predmet kontroverzi. Kupaći kostim zabranjen je na natjecanjima ljepote 1950-ih. Smatrali su se previše provokativnim. Previše razotkrivajući. Prerizični. Otprilike u isto vrijeme, Španjolska, Portugal i Italija, kao i Belgija i Australija zabranjivale su pojedincima nošenje bikinija. Njihovo obrazloženje? Bikiniji su bili nemoralni i nepristojni. Prijetili su socijalnim i vjerskim normama, a danas mnogi (još uvijek) imaju negativne konotacije kada je riječ o bikinijima. Često se žene koje nose "seksi" kupaći kostim smatraju onima koji traže pažnju.

mama bikini Možda te zanima... Bikini je neprimjeren za ženu nakon poroda? Pročitajte reakciju mame na ovaj komentar Beba

Zašto sam dopustila svojoj kćeri da nosi bikini?

Pa zašto sam onda odlučila dopustiti svojoj sedmogodišnjoj kćeri da nosi bikini? Zašto dopuštam svojoj djevojčici da ogoli lopatice i trbuh? Jer ne želim da misli da su ti dijelovi njezina tijela loši ili da bi ih trebalo sakriti. To bi značilo da je ona loša. To bi također uništilo njezino samopouzdanje, a ja želim da moja kći živi bez krivnje i srama. Želim da se u svakom trenutku osjeća hrabro, snažno i samopouzdano.  

Postoje i drugi razlozi. Dopustila sam svojoj kćeri da nosi bikini jer je to nešto što ona želi nositi. Jer čvrsto vjerujem da je to njezino tijelo, njezin izbor. Dopustila sam svojoj kćeri da nosi bikini jer se u njemu osjeća sigurno. Želim da voli svoje tijelo i svoju kožu. I dopustila sam svojoj kćeri da nosi bikini jer je to upravo samo to: bikini. Uz to, dvodijelni kupaći kostimi bolje pristaju mojoj kćeri, udobniji su i olakšavaju nam kupanje.  

Ipak, neki vjeruju da kupnjom bikinija seksualiziram svoju sedmogodišnjakinju. Neki bi rekli da je tjeram da odraste prebrzo, ali ako imate erotske misli o djetetu, problem nije njezin dvodijelni bikini - problem je u vama. Normalni ljudi ne gledaju na djecu na taj način.  Osim toga, moja kći ne želi privući pažnju bikinijima. Jednostavno želi biti slatka i zabavna. Želi plivati ​​i osjećati sunce na svojoj koži. A ja želim da je slobodna i sretna."

 

Možda te zanima... 10 mama otkriva što misle o djevojčicama u bikiniju Vrtić

 

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • illuminati667

    Join the great Illuminati today and become rich and famous. Are you seeking for wisdom and knowledge? Are you a business Man / woman, Pastor, politician, musician, doctor, footballer, student? Do you want to be a famous artist or an actor (e tc) and you want to be rich, powerful and famous in the world? Join the Illuminati New World Order and let you dreams come through, become a member today and receive the sum of 3 million euros ever week with a car whatsapp +12536174810 (chiefpriest666@gmail.com)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.