Roditelji 07. studenoga 2023.

Ova mama je izdala cijeli album posvećen majčinstvu, urnebesno smiješan jer je - istinit

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mame i tate. Roditelji – jednaki, ali opet vrlo različiti. Posebno zbog onog kako ih društvo vidi i upravo o tom se već dugo vode „bitke“ po internetu. Mamin i tatin trud se ne cijeni jednako, kažu. Ova mama je o tom napisala pjesmu!

Život s malom djecom, iako ni s velikom nije ništa puno drukčije, potakne roditelje na razne stvari, ponašanja i postupke. I ne, ne mislimo na to da ih poželiš nekad… uf. Niti na to da nekad vrištiš na njih kao sumanut(a). Niti na to da se histerično počneš smijati kad peti put u danu čistiš posljedice crijevne viroze… Shvaćaš? Život s djecom inspirira te na puno tog. A ako si imalo kreativan, može se iz tog svašta izroditi.

Možda te zanima... Komičarka je pokazala kako izgleda multitasking i što mame stvarno rade kada uspavljuju djecu Roditelji

E, pa mama koja se krije iza imena Farideh iskoristila je svu tu inspiraciju i sve te ideje koje joj padaju na pamet kroz svakodnevicu majčinstva, pa sve to pretočila u – glazbeni album. Debitantski glazbeni album ove mame zove se Motherload, a prepun je svojevrsnih himni mamama i svemu što taj „poziv“ uključuje – nejednakosti u domu, raspadi sistema, tantrumi, kućanski poslovi, povraćanje, brisanje guze, hrana… Ma sve ti je poznato.

No, pjesma po kojoj je postala možda najpoznatija mama, komičarka i po novom glazbenica Farideh je ona u kojoj govori o – nejednakosti mame i tate. Odnosno točnije, o nejednakim pohvalama koje za ono što naprave dobiju mame i tate. Pjesma se zove You Are Such A Good Dad i doživjela je već toliko verzija i izvedbi da ih se ne može prebrojati. Nedavno je na jednoj od verzija svoj komentar ostavila i Ella Dvornik.

„Osjećam bijes u ovoj pasivno agresivnoj pjesmi,“ napisala je Ella i – „umrla“ od smijeha.

No, možda još zanimljiviji komentar je jednog tate, očito, koji je napisao: „To nije natjecanje. Prestanite posramljivati tate zato što su prisutni.“ Naravno, ovo je izazvalo salvu komentara. No, na njih nećemo trošiti vrijeme jer znamo što je krivo u ovom komentaru, hm.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Farideh (@ilovefarideh)

Pjesmu možeš poslušati (i pogledati, jer bez njezinih izraza lica gubi se na dojmu) ovdje, a evo i okvirnog, slobodnog prijevoda riječi pjesme:

Ja sam kuhala i čistila

I obavila namirnice i rublje

Nahranila mačku i mačku

I netko mi je ukrao kavu

Nabavila sam dar za tvoju majku koji ti se vjerojatno neće svidjeti

Platila račun, obrisala guzu, prekinula par svađa

Onda samo što nisam poludjela

Jer smo oboje vodili djecu u park

Ali netko ti je rekao

Ti si tako dobar tata

Ti si tako dobar tata

Probudila sam se u 5 ujutro zbog vrištanja u hodniku

Bilo je bljuvanja s kreveta i hrpe rublja

Naše dijete je plakalo pa smo razgovarali o osjećajima

A ti si spavao

Ali ti si ustao i tvoja mama je došla i rekla

Ti si tako dobar tata

Ti si tako dobar tata

Odradila sam večernje kupanje, čitanje, piškenje, večeru

Rekla sam 'idi u krevet' otprilike milijun puta

Onda sam sjela da napišem ovu pjesmu

A ti si rekao "Jesi li primijetila da sam pokosio travnjak?"

Ti si tako dobar tata

 

Možda te zanima... Mama i tata snimili parodiju „Livin' on a Prayer“ posvećenu nakupinama stvari u kući Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.