Roditelji 12. veljače 2024.

Na NY Tjednu mode jedna trudna, jedna 12-godišnja manekenka, a jedna s bebom u naručju

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Manekenke više ne moraju razmišljati, čini se, o tom jesu li i kad će biti trudne, kome ostaviti djecu, pa čak niti kad će napokon biti punoljetne.

Novosti iz svijeta mode obično nisu štivo za naše stranice, ali povremeno shvatimo da više nema nikakvih granica i da je sve isprepleteno, pa tako nekad i visoka moda stigne na naše stranice. U petak je u New Yorku počeo Tjedan mode, a na ovim pistama bilo je kao i uvijek zanimljivo.

Možda te zanima... Mame i kćeri na Tjednu mode u Parizu očarale su mnoge svojim izdanjima Roditelji

Slavnim njujorškim pistama prošetale su vrlo raznolike manekenke, možda malo neobične – ili tko zna, možda smo samo mi malo ostali u nekim drugim vremenima, a ove manekenke uopće nisu neobične. Kaže li se uopće još uvijek „manekenke“? No, uglavnom, jedna od njih pistom je prošetala s povelikim trudničkim trbuhom, druga je u naručju nosila bebu, a treća – ima tek 12 godina.

Ne treba nikom posebno pojašnjavati da je svijet mode uvijek išao korak naprijed u odnosu na mnoge druge aspekte života. A nije ovo niti prvi put za ovakve manekenke na pistama, ali svejedno se i dalje tome pomalo začudimo. Tijekom modne revije dizajnerske marke Collina Strada, poznate po svojoj ekspresivnosti, mnogi su najviše pažnje poklonili neobičnim manekenkama.

Maddie Moon prošetala je pistom u ležernoj, ženstvenoj, pastelno-crnoj kombinaciji – i ponosno pokazala svoj trudnički trbuščić. Inače, Maddie je u 32. tjednu trudnoće trenutno, pa ćemo mi zaboraviti apsolutno sve drugo i jednostavno se diviti njoj koja izgleda i osjeća se toliko dobro da može prošetati modnom pistom. Svaka čast!

Inače, ona nije prva trudnica koje je prošetala pistom Tjedna mode. Među najpoznatijima je bio nastup trudne Irine Shayk.

Dok je o trudnoj Maddie Moon lako naći sve, o manekenki koja je pistom prošetala s bebom u naručju nije lako pronaći podatke, pa tako nismo sigurni je li to njezino dijete ili tek „posuđeno“. Šalimo se, naravno, ali očito je važno što ranije stupiti na pistu.

U dugu ovog, čini nam se čak da je Arabella Murphy sa svojih 12 godina već „debelo“ zakasnila. Naime, ova je mlađahna manekenka također prošetala pistama Tjedna mode. Najprije je to bilo u sklopu modne revije za Willow Bean Studio, a zatim i za Foxy Leotards. Foxy Leotards je inače linija trikoa i postskih kupaćih kostima, koju je predstavio cijeli niz djevojčica sličnih godina kao i ranije spomenuta Arabella.

Dalo bi se raspravljati o puno aspekata ovog događaja i činjenice da su u njemu sudjelovale trudnice, bebe i djevojčice. Ali nećemo to niti započinjati. S jedne strane – bravo za promociju majčinstva i ženske snage, a s druge strane – djevojčice na pistama u trikoima…

Ne, dobro, mi smo o ovom prenijeli vijest, pa kako tko tu vijest prihvatio!

Možda te zanima... Manekenka dojila dok je hodala modnom pistom: Bravo, mama! Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.