Roditelji Kolumne roditelja 27. siječnja 2014.

Siječanjski blues otjerajte plesom!

obitelj, ples
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Plesom izražavamo svoju kreativnost i ulazimo u područje otpuštanja. Pokret uz glazbu nas čini slobodnima. I za čas zaboravite na one račune. Probajte i sigurno ćete uskoro s klincima skakati po dnevnoj sobi kao na plesu sa zvijezdama! Prolazi sve od Dine Dvornika do Queena

Ne volim siječanj. Siječanj je moj anualni ekvivalent ponedjeljku. Blagdani su gotovi, treba raskititi Božić, vrijeme je šugavo, a i financije su isto takve, u modu štednje.

Drugi momenat koji nije baš inspirativan je da je to vrijeme zaraza. Većina prijatelja je bolesno ili kada drugi konačno ozdrave, moji klinci dolaze na red. Već smo se pomalo zasitili ostajanja doma i neprestanog ponavljanja istih omiljenih crtića. Zaista nas već lovi siječanjski blues.

Znate kako ja to rješavam? Gasimo tv i palimo glazbu. Čim više plesnu to bolje. Djeca dobivaju i lekciju iz povijesti popularne glazbe. Otkačimo se, da i twist and shout! Znali su naši stari da se zima najbolje tjera pokladama. Djeca to apsolutno obožavaju! Uostalom znamo da naše tijelo voli se gibat, gibat. Niste baš sigurni? Probajte i sigurno ćete uskoro s klincima skakati po dnevnoj sobi kao na plesu sa zvijezdama! Prolazi sve od Dine Dvornika do Queena.

Moja četiri i pol godišnja zvijezda podija već zna različite figure, fore i fazone, a 15-mjesečni sin namače guzu ili zabacuje jednu nogu naprijed zajedno s glavom kao da pleše pogo, valjda mu je punk u genima po tati.

Plesom  izražavamo svoju kreativnost. I ulazimo u područje otpuštanja, "letting go". Pokret uz glazbu nas čini slobodnima. I za čas zaboravite na one račune...

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.