Roditelji Kolumne roditelja 28. studenoga 2014.

Mama, zašto nemam čarobne moći?

Frozen
Foto: Disney
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Moja petogodišnja djevojčica bombardirana je sadržajima crtića koji likove prikazuju s čarobnim moćima pa me, pomalo ljutito, zapitala zašto ja nju nisam rodila s moćima. Moj odgovor da već ima čarobne moći nije joj se dopao, ali i dalje ostajem pri svojem odgovoru

Kako je moja petogodišnja djevojčica bombardirana sadržajima crtića koji likove prikazuju s čarobnim moćima kao Winxicama, nakon gledanja najnovijeg Disney uratka Frozen tako se uživjela u lik Else koja svojim rukama može zalediti, ali i stvoriti cijele krajolike u snijegu i ledu, pa me, pomalo ljutito, zapitala: "A mama, zašto mene nisi rodila s moćima?"

Moj odgovor da već ima čarobne moći nije joj se baš dopao. Gotovo da me i zaledila svojim pogledom. I dalje ostajem pri svojem odgovoru.

Ako sam već počela analogijom s crtanim filmom Frozen, da pojasnim. Jedan od glavnih likova, Elsina sestra Ana nije bila poput svoje sestre, ali je imala ono čime je obdareno svako ljudsko biće, snagom ljubavi, prijateljstva, sestrinstva, kako god to nazvali i na kraju filma uspjela je svojom upornošću otopiti ledeno srce svoje sestre.

Svi možemo mijenjati svijet

Tako i svatko od nas ima prekrasne darove. Već to što imamo osjetila kojima možemo pojmiti ovaj prekrasan svijet oko nas dovoljno je veliko čudo. Imamo tijelo kojim možemo biti vrhunski sportaši, plesači, glazbenici, kuhari, slikari, maštu kojom možemo stvarati, moć donositi odluke kojima zaista možemo mijenjati svijet. Svakom odlukom koja dolazi od srca, iz osjećaja empatije, zaista pojedinačno možemo promijeniti svoje okruženje.

Svako od nas ima taj potencijal koji možemo razvijati kao i Winxice koje svakom pravom odlukom dobe "nadogradnju" svoje čarolije. Kako? Korak po korak, svjesnošću - još jednim supercool darom! Ne odustajem da to i dokažem svojoj kćeri.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.