Roditelji Kolumne roditelja 27. kolovoza 2014.

Kad djeca vode roditelje na rock koncerte

Blondie koncert
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Našao sam prastari CD Blondie i pustio ga najmlađoj kćeri na putu za vrtić. Odmah joj se svidjela. Nakon par mjeseci ponavljanja savršeno je naučila sve pjesme. I kako ju ne odvesti u Varaždin na Špancirfest na koncert?

Roditeljstvo čovjeka izloži najneočekivanijim izazovima. Recimo, treba s djecom ići na rock koncerte.

Primjerice, najstarijoj kćeri ponudili smo za jednu veliku i važnu prigodu dar - putovanje po izboru. Iskreno, nadali smo se vikendu u nekoj lijepoj prijestolnici, ali potomčica je izabrala rock koncert u inozemstvu. Roditelj je ispunio obećanje, pribavio karte i – iako bi radije pio espresso uz Tiber ili čaj uz Temzu – uredno se pojavio na koncertu zajedno s čoporom tinejdžerica

Na kraju nije bilo ni loše. Ne govorim o glazbi – bio je to boy band čije su mi pjesme sve bile iste. Ali koncert je bio na otvorenom,  u dvorištu nekog dvorca okruženog perivojem, gužva umjerena, noć ugodna, pljeskavice odlične, a pivo na šanku hladno. I najvažnije: kći je pucala od zadovoljstva. A ako je mladež zadovoljna, i roditelj je!

I nije to bio prvi moj susret s rockom. Sin, ljubitelj mjuzikla, nije mogao odoljeti da ne pogleda "We Will Rock You", spektakularnu reviju na glazbu grupe Queen. Iako ta muzika nije baš visoko na mojoj top listi, roditelj je pribavio karte i zapravo uživao – pjevači su bili vrhunski, bend sjajan, a humor u stilu Crne Guje.

A onda sam jednog dana našao prastari CD Blondie i pustio ga najmlađoj kćeri na putu za vrtić. Odmah joj se svidjela. Nakon par mjeseci ponavljanja savršeno je naučila sve pjesme. I kako ju ne odvesti u Varaždin na Špancirfest na koncert? Roditelji su pribavili karte – i super se zabavili. Dakako, otišli su prije kraja koncerta jer je sve to prekasno, ali bolje išta nego ništa.

Da, znam, vi sad mislite kad ću već jednom napisati ono najvažnije.
Cijena svega toga? Sitnica.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.