Roditelji 12. listopada 2023.

Jennifer Garner kaže da se ne opterećuje krivnjom zbog tog što je zaposlena mama

Foto: Collin Xavier/Image Press Agency ABACA/Pixsell
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zaposlene mame često osjećaju svojevrsnu krivnju zbog činjenice da svojoj djeci ne posvećuju previše pažnje. No, to je osjećaj koji nikom ne čini dobro, a ova slavna mama to zna.

Gotovo svaka zaposlena mama povremeno, ako ne i uvijek, osjeća pritisak da budete uz svoju djecu što je više moguće, a samim time i krivnju kad to ne može ostvariti u mjeri u kojoj želi. Kad malo promisliš o tom kako i zašto se to događa i kako se može riješiti, shvatiš da nema previše smisla niti razmišljati o tom. No, mame često ne razmišljaju baš objektivno, realno, niti bez osjećaja, zar ne?

Možda te zanima... Opisala tipično jutro zaposlene mame s četvero djece Roditelji

No, Jennifer Garner možda ima neke riječi koje bi te mogle utješiti ako si među tim mamama. Ona je itekako zaposlena mama troje djece, ali ne dopušta, kaže, da joj se javi osjećaj grižnje savjesti ili krivnje zbog tog što je mama i – radi.

“Zaposlene mame često se izbezume jer nam stalno govore: ‘Imate 18 ljeta s djetetom, imate ovoliko vremena… vrijeme je prolazno’ i to nas tjera da paničarimo,“ rekla je Jennifer Garner tijekom intervjua za Access Hollywood. „Moja mama mi je uvijek govorila: ‘Ti si njihova mama zauvijek. Ne brini, možeš raditi svoj posao. Tvoja će djeca biti tako ponosna na tebe.'”

Garner je također rekla da je svjesna da je lako upasti u zamku majčinske krivnje, pogotovo kada imaš posao ili druge obveze, a ne samo one vezane uz svoju djecu. No, to nije nešto s čim se ne možemo nositi i što ne možemo popraviti ako smo svjesni i prisutni onda kada to možemo.

“Ako ste zapravo u nekom trenutku veseli i sretni sa svojom djecom, umjesto da se osjećate kao: 'Ne mogu biti mama jer također radim i trebala bih se osjećati krivom cijelo vrijeme', bolje je prihvatiti taj osjećaj sreće, bilo koji dan, upravo sada, samo budite tamo kad se djeca pojave i uživajte u tom,” kaže ona.

Garner ima troje djece s bivšim suprugom Benom Affleckom: Violet (17), Seraphinu (13) i Samuela (11). Ona i Affleck razveli su se 2015. godine nakon 10 godina braka. Biti samohrana zaposlena majka u osnovi je recept za još veću majčinsku krivnju i dodatni pritisak da se stvari isprave kada ste sa svojom djecom.

Iako nam se čini da ona kao slavna glumica sigurno ima dovoljno vremena koje može provesti s djecom, moramo imati na umu da je glumački posao ipak dosta zahtjevan i da glumci često provode jako puno vremena odsutni od kuće tijekom dužeg vremenskog razdoblja. Garner kaže da postoje trenuci kada je ona itekako "puno tu", odnosno puno prisutna i uz djecu, ali postoji i puno trenutaka kada nije, zbog posla i činjenice da je sve to teško uskladiti.

"Kako god izgledala vaša 'ravnoteža', samo budite nježni prema sebi", kaže Jennifer, a mi se itekako slažemo! Samo nemojte da vas čujemo kako govorite „Eh, da, lako je njoj!“ Ne, nije, baš kako ona kaže, svatko ima svoju ravnotežu koju mora pronaći.

Možda te zanima... Muči li te roditeljska krivnja? Evo 7 savjeta kako je prevladati Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.