Roditelji 22. listopada 2024.

Eva Mendes i Ryan Gosling ne odustaju od ovog strogog pravila za svoje kćeri

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Roditeljima nije lako provoditi neka stroga pravila, pa mnogi često popuste. No, slavni roditelji nose jedan poseban teret i neka pravila moraju biti strogo postavljena – s razlogom.

Ni nama „običnim smrtnicima“, roditeljima koji svoju djecu odgajaju daleko od očiju javnosti nije lako provoditi taj odgoj i truditi se sve raditi ispravno. Postavljamo pravila, nekad pokleknemo, nekad ih zaobiđemo, pa opet ispočetka. I neprestano se trudimo našu djecu držati što dalje od raznih opasnosti. A po tom pitanju slavnim je roditeljima u neku ruku lakše, a u drugu, pak, čak i puno teže. Zato oni od nekih pravila teže odustaju i puno teže pokleknu.

Možda te zanima... Ovaj je moćan video potresao roditelje: Dočarao je užase dječje 'ovisnosti' o mobitelima Školarci

Eva Mendes i Ryan Gosling čine se kao vrlo opušteni roditelji, šaljivi, posvećeni djeci. Eva je čak odustala od karijere te se u potpunosti posvetila majčinstvu. Ryan je jedan od omiljenih holivudskih glumaca, a smatra ga se šaljivdžijom. No, kad se radi o roditeljstvu, postoje neka pravila u njihovoj kući od kojih ne odustaju.

Iako su oboje inače vrlo škrti na riječima kad se radi o njihovoj obitelji, Eva Mendes je u posljednjem intervjuu ipak podijelila neke stvari o odgoju njihove dvije kćeri – Esmeralde (10) i Amande (8).

U razgovoru za The Times Mendes je otkrila da u njihovoj kući postoji pravilo od kojeg se ne odustaje ni u kojem trenutku. Djevojčice, koje se obje školuju kod kuće, ne smiju, naime, uopće koristiti pametne telefone i društvene mreže na njima.

„Staviti pred svoje dijete internet i reći, 'Oh, pretraži nešto', to je za mene jednako kao da joj kažem: 'Oh, samo idi ulicom usred noći. Bit ćeš dobro'“, rekla je iskreno Mendes, te dodala: „Znam da zvuči ekstremno, ali tako se osjećam.“

Iako uistinu vjerujemo da mobitel krije razne opasnosti, ali nam se ipak čini ovakav stav mrvicu pretjeran. Nije baš isto upoznavati nepoznate ljude na društvenim mrežama i potražiti koji je glavni grad Islanda, na primjer, ali dobro, tko smo mi da sudimo! Eva Mendes već je ranije govorila o tom kako je internet zabranjen u njihovom domu, te priznala kako ne zna kako će biti kad djevojčice budu starije. Ipak, čini se da joj strogoća dobro ide. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Mendes (@evamendes)

U ovom je intervjuu Mendes govorila i o raznim stvarima koje ju muče u vezi majčinstva, pa je tako rekla da još uvijek ima određenu dozu tjeskobe, te da vidi da je prenosi na svoju djecu.

„Podsvjesno ne mogu niti zamisliti što sve oni nasljeđuju od mene, a da ja ne želim da oni naslijede od mene“, rekla je Eva, te pojasnila da poduzima praktične korake kako ne bi prenijela tu svoju tjeskobu na djecu.

Kao primjer Mendes je rekla da pred njima nikada ne govori negativno o svom tijelu, težini ili starenju te traži da se i njezine sestre, kada dođu u posjet, pridržavaju tog pravila. No priznala je da neće moći još dugo zadržati jednaku kontrolu nad tim, jer djevojčice ipak rastu i sazrijevaju.

Možda te zanima... Čak i Eva Mendes vodi borbu oko plišanaca – i često gubi bitke, kao i svi mi… Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.