Roditelji 30. siječnja 2021.

Dočarajmo djeci užitak odlaska u muzej uz ovu čarobnu knjigu!

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

I ove godine se održava Noć muzeja u nešto drugačijem izdanju od dosadašnjeg. Po prvi puta digitalna, Noć muzeja 2021. godine unosi brojne novosti u svijet kulture. Kulturu je nemoguće odvojiti od knjiga, a upravo nagrađivana i prevedena na hrvatski uspješnica „Kako muzej živi“ poziva i najmanje i one malo starije da uđu u svijet umjetničkih muzeja i galerija.

Kako djeci dočarati muzeje i čaroliju koja se događa tijekom Noći Muzeja? Lako! Uz po prvi puta digitalno izdanje Noći muzeja i predivno ilustriranu knjigu Kako muzej živi.

Ova raskošno ilustrirana knjiga poziva mlade čitatelje da uđu u svijet umjetničkih muzeja i galerija. Ilustrator David Böhm i autori tekstova Ondřej Chrobák, Rostislav Koryčánek i Martin Vaněk upoznaju nas s poviješću muzeja i objašnjavaju kako se izlažu umjetnička djela, koje sve usluge omogućavaju muzeji i na koji se način pripremaju izložbe.

 | Author:

Čitatelji će doznati sve o blagu koje je u praškom dvorcu skupio car svetoga rimskog carstva Rudolf II. te zašto se nepospremljen krevet i morski pas uronjen u alkohol mogu smatrati osebujnim umjetničkim djelima. Saznat će i to kako muzeji žive te tko sve radi u njima.

Nakon što pročitaju ovu knjigu, djeca više neće smatrati muzeje dosadnim i nepristupačnim prostorima. Upravo suprotno, doživljavat će ih kao ustanove u kojima je mnogo zanimljivih događaja i neočekivanih susreta te u kojima se otkrivaju fascinantne priče. Ova je knjiga drukčija: vodimo vas i djecu u umjetnički muzej, ustanovu u kojoj možete vidjeti slike, skulpture i druga umjetnička djela.

 | Author:

Muzeji se nalaze u svim većim svjetskim gradovima. Ljudi koji rade u njima zaduženi su za čuvanje i izlaganje umjetničkih djela kako bi ih i drugi mogli vidjeti. Odvest ćemo vas na mjesta koja većina posjetitelja muzeja nikada ne vidi i upoznat ćemo vas s ljudima s kojima se inače nemate prilike susresti. Od danas do nedjelje do ponoći, 31.1.2021. i na prigodnoj akciji, sa 139 na 111 kn!

Hajde, pođimo!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.