Roditelji 04. listopada 2023.

Angelina Jolie: 'Nisam bila popularno dijete, nego propalica, a sve se promijenilo kad sam postala mama'

Foto: Andrew Sims/News Syndication/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U jednom od svojih intervjua slavna Angelina Jolie izjavila je da nije bila baš popularna kao dijete, iako nam je to teško zamisliti, a nije, kaže, mogla niti zamisliti da će imati dijete.

Ma koliko puta pročitali da slavne osobe zapravo nisu oduvijek bile samo i isključivo popularne u svojoj okolini, teško nam je pojmiti da neki danas planetarno popularni ljudi nisu bili – nekoć popularna djeca. Zamisli kad samo izgovoriš 'Angelina Jolie' - ne razmišljaš uopće o tom postoji li netko tko možda ne zna za nju. I kad pomisliš kako je njoj bilo kad je odrastala, dok je bila dijete, sigurno ti kroz glavu prođe 'eh, njoj je bilo lako u školi, sigurno su je svi obožavali'…

A onda pročitaš da ne da nije bilo ni približno tako, nego da je Angelina bila jedna od onih koji nisu bili baš popularni u školi i tijekom odrastanja. Osim tog, Angelina je za Vogue rekla da je bila poprilično mračna u tim godinama, da je bila „punk“, odnosno propalica.

Od tog njenog „mraka“, koji je trajao i godinama kasnije, spasilo ju je to što je postala mama. Upravo ju je to spriječilo da dublje zaroni u tamu s kojom se suočila u desetljeću prije.

„Imala sam 26 godina kad sam postala majka“, rekla je za Vogue. „Cijeli moj život se promijenio. To što sam dobila djecu me spasilo - i naučilo me da budem drugačija na ovom svijetu."

Godine 2002. glumica je posvojila prvog sina, Maddoxa, iz sirotišta u Kambodži, a prije nego što posvojila njega Angelina nije niti željela biti mama, kaže. “Čudno, nikad nisam željela imati dijete”, rekla je. "Nikada nisam htjela biti trudna. Nikada nisam čuvala djecu. Nikada se nisam smatrala majkom." No, s Maddoxom, su se njezini osjećaji promijenili, kaže.

Jolie je krajem 2005. posvojila kćer Zaharu Marley Jolie-Pitt, a 2006. Jolie i Pitt objavili su da čekaju dijete, te je kasnije te godine rođena Shiloh Nouvel Jolie-Pitt. Jolie je zatim usvojila Paxa Thiena Jolie-Pitta 2007. Pitt ga je posvojio 2008. Iste godine Jolie i Pitt otkrili su da je Jolie ponovno trudna, a u srpnju je rodila blizance Knoxa Léona i Vivienne Marcheline Jolie-Pitta.

 | Author: Andrew Sims/News Syndication/PIXSELL Foto: Andrew Sims/News Syndication/PIXSELL

"Mislim da bih nedavno potonula na mnogo mračniji način da nisam htjela živjeti za njih", rekla je Jolie za Vogue.

Angelina je govorila i o svojim mladim danima, kad je svojim ulogama i ponašanjem učvrstila svoj položaj holivudske "zločeste djevojke". Vrlo znakovito je rekla: "Prošla sam kroz teška vremena i preživjela sam ih. Nisam umrla mlada.“

Zločesta djevojka je još uvijek nešto što možemo povezati s Angelinom Jolie, a to je image koji ju prati odmalena. „Bila sam propalica, nisam bila popularno dijete. Kupovala sam odjeću u second hand dućanima, rezala ju, palila rupice u njima cigaretama. To sam bila ja kao tinejdžerica i ne bih to mijenjala ni za što. Možda se taj dio mene želi ponovno pojaviti."

Sve u svemu, Angelina je još jedna potvrda da se neke stvari, ipak, ne vide na djetetu već u ranom djetinjstvu. I isto tako, nada onima koji su nesretni jer nisu posebno popularni – kao i njihovim roditeljima. Sve se stigne promijeniti, itekako.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.