11. studenoga 2015.

Roditelji, probudite se, greške se teško popravljaju!

Ranko Rajović
Foto: Privatni album
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Portal Ordinacija.hr poziva vas na predavanje najvećeg autoriteta na području odgoja i obrazovanja, dr. Ranka Rajovića. Predavanje na temu 'NTC program: igre koje oštećuju razvoj djeteta, a da toga nismo ni svjesni' održat će se 26. studenog u hotelu Antunović u 18 sati

Doktor Ranko Rajović izrazito je zanimljiva ličnost čija se predavanja rado slušaju i gledaju, a kako i ne bi kada govori o jednoj od temeljnih životnih tema - zdravom mentalnom razvoju djeteta.  Ovaj specijalist interne medicine iz Novoga Sada godinama se bavio istraživanjima u oblasti neurofiziologije i njezinoj primjeni u pedagogiji. Osnivač je Mense Srbije i Odsjeka za darovite Nikola Tesla Centra te višegodišnji predsjednik odbora svjetske Mense za darovitu djecu, a u Zagrebu će 26. studenog predstaviti svoju metodu učenja NTC zasnovanu na igri koja se provodi u 15 europskih zemalja.

Bez imalo pretjerivanja možemo reći kako je dr. Rajović zaista najveći autoritet na području odgoja i obrazovanja, a za njegova legendarna predavanja, za koja se uvijek traži mjesto više, malo tko danas nije čuo. 

Zahvaljujući portalu Ordinacija.hr, 26. listopada u hotelu Antunović u 18 sati imat ćete priliku slušati dr. Rajovića 90 dragocjenih minuta, a govorit će o NTC programu. NTC program ima tri dijela, a svaki od njih je važan i pomaže djetetu da dostigne svoje biološke potencijale, te je koncipiran tako da počne što ranije, od vrtića. Povezuje saznanja medicine i pedagogije, pomaže povećanju intelektualnih sposobnosti djece i to na temeljnoj, biološkoj razini, podizanju razine funkcionalnog znanja te zaštiti darovitosti.

Značenje dječje igre je ogromno, a roditelji to zaboravljaju, pa misle da je igra to kada dijete sjedi svaki dan tri ili više sati i gleda u svoju videoigricu ili TV. Prava igra je ona u kojoj dijete razmišlja, kreće se, komunicira s drugom djecom, ističe dr. Rajović te nadodaje da upravo zbog toga polovica današnje djece od šest godina ima razvojne poteškoće

Vrijedi istaknuti i da je dr. Rajović otac četvero djece, što znači da iz prakse vrlo dobro zna koji su to odgojno-obrazovni izazovi svakodnevice. 

Sve se promijenilo i ako ne promijenimo pristup u razvojnom periodu, imat ćemo još više razvojnih smetnji i kognitivnih ispada. Tako da je vrijeme da se roditelji probude, vrijeme brzo prolazi, greške se brzo naprave, a teško popravljaju!

Prijave traju sve do 25.11.2015. do 13:00 sati. Kotizacija iznosi 150 kn. Za više informacija pošaljite mail na simpozij@vecernji.net ili se javite na broj telefona 01/6300-574.

Ulaznice za predavanje dr. Ranka Rajovića rasprodale su se u trenu. Zbog velikog broja upita o novom predavanju i nešto kasnijem terminu zbog obveza na poslu, Ordinacija.hr organizirala je novo predavanje, 26. studenog u 20 sati, koje je također brzo popunjeno i više se nije moguće prijaviti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.