09. lipnja 2015.

Prvi slušni centar za djecu ispituje sluh kroz igru

slušni aparat neuroth sluh
Foto: Mario Poje
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Uredan sluh jedan je od najvažnijih preduvjeta za uredan razvoj govora jer se govor uči slušanjem. Putem ovog centra i roditelji dobivaju partnera za rješenje slušnih poteškoća kod dojenčadi, mališana, djece vrtićke i školske dobi

Tvrtka Neuroth slušna pomagala d.o.o., stručnjak za slušna pomagala, otvorila je prvi slušni centar za dječju akustiku u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe u kojem su dostupna tehnološki najnaprednija rješenja jer samo najbolje je dovoljno dobro za male i najmanje uši. Prvi slušni centar za dječju akustiku smješten je u prostorima Neurothovog slušnog centra u blizini zagrebačke bolnice Rebro, na adresi Kišpatićeva 12. 

Svečanim i veselim otvorenjem na kojemu se okupilo oko dvjesto uzvanika svih dobi označen je početak rada jedinstvenog centra koji nastavlja tradiciju Neurothove beskompromisne kvalitete uz koju je korisnik na prvom mjestu. Kad je riječ o djeci u dobi od rođenja do 18-te godine života, u Hrvatskoj ih je godišnje tristotinjak koja su pogođena gubitkom sluha.

slušni aparat neuroth sluh | Author: Mario Poje Foto: Mario Poje

"Slušni centar za dječju akustiku je opremljen vrhunskom tehnologijom u cilju provođenja potrebnih mjerenja i sa svrhom adekvatnog odabira slušnog pomagala namijenjenog djeci. Uz postupke koje provodimo dijete će imati optimalan temelj za dodjelu pomagala, a roditeljima će se uz savjetovanje omogućiti edukacija o korištenju slušnih pomagala i dodatne opreme. Sluh se ispituje kroz igru, a primjereno slušno pomagalo bira ovisno o potrebama", izjavila je direktorica tvrtke Neuroth za Hrvatsku, Svijetlana Podlesnik

slušni aparat neuroth sluh | Author: Mario Poje Foto: Mario Poje

Uredan sluh jedan je od najvažnijih preduvjeta za uredan razvoj govora jer se govor uči jedino slušanjem. Zato putem ovog centra i roditelji dobivaju partnera za rješenje slušnih poteškoća kod dojenčadi, mališana, djece vrtićke i školske dobi. U Neurothovom timu su na raspolaganju posebno educirane akustičarke za djecu koje na temelju audiološke dijagnostike slušnih oštećenja odabiru optimalno slušno pomagalo, te vode postupak privikavanja na njega kao i rehabilitacijski postupak do širenja optimalnog slušnog polja.

slušni aparat neuroth sluh pinčić | Author: Mario Poje Foto: Mario Poje

Djeci prilagođena slušna pomagala su i estetski ljepša i prihvatljivija, a pritom su manja i snažnija. Cijeli postupak nezamisliv je bez bliske suradnje s liječnicima prije svega specijalistima otorinolaringolozima i audiolozima zbog audiološke obrade mali pacijenata i procjene potrebe za slušnim pomagalima, ali i drugim multidisciplinarnim stručnjacima i institucijama iz područja sluha, slušanja i jezično – govornih teškoća. 

Mi vas razumijemo, kad vi više ne razumijete svijet oko sebe

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.