18. prosinca 2014.

Odabir igračke vrlo je važan za razvoj svakog djeteta!

psić sveznalica
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Uz svog malog plišanog psića dijete će uživati u igri, s njim će pjevati pjesmice, smijati se...

Djetetov se govor počinje razvijati u dobi od šest mjeseci i to je zasigurno jedno od najuzbudljivijih razdoblja za svakog roditelja. Smijanje na glas, vrištanje, brbljanje... aktivnosti su kojima će dijete biti zaokupljeno, ali i vi. U tom je razdoblju vrlo važno odabrati edukativne i zabavne  igračke koje će djetetu pomoći u razvoju.

Fisher–Price je razvio igračke koje djecu na zabavan i njima prihvatljiv način uvode u proces učenja. Jedna od takvih igračaka je Psić Sveznalica uz kojeg će dijete naučiti boje, slova, brojeve, dijelove tijela i razne pjesmice. Uz svog malog plišanog psića dijete će uživati u igri, s njim će pjevati pjesmice, smijati se. Dva interaktivna moda za igru upoznaju dijete s abecedom, brojevima, bojama, dijelovima tijela. Psić sveznalica potiče dijete na grljenje i izražavanje prijateljskih osjećaja i jača njegovo samopouzdanje. Ovaj psić ima i svjetleće srce koje reagira na dodir djeteta, a idealne je veličine da ga dijete može držati i grliti.   

Igra je važna za razvoj djeteta 

Igra djeci omogućava da izraze svoju kreativnost dok razvijaju maštu, spretnosti i psihičku, kognitivnu i emocionalnu snagu. Kroz igru djeca u vrlo ranoj dobi upoznaju i komuniciraju sa svijetom koji ih okružuje. Igra djeci omogućava da stvore i otkriju svijet kojim mogu upravljati tako da pobjede strah dok vježbaju i pokušavaju raditi sve ono što rade i odrasli. Dok upravljaju svojim svijetom, igra im pomaže da razviju nove vještine koje vode ka snažnijem samopouzdanju koje će im trebati prilikom susretanja s budućim izazovima.

U idealnim uvjetima igra uključuje i odrasle osobe ali ipak treba biti nenametnuta i odrasle osobe se trebaju suzdržati od upravljanja igrom. Preporučuje se da se potiče improvizirana igra jer to izniman način da se poveća razina fizičke aktivnosti u djeteta. Pored navedenog, igra je jednostavno radost koja prati svako djetinjstvo i odrastanje.  Međusobni odnosi između djeteta i roditelja tijekom igre djetetu odašilju poruku da su roditelji u potpunosti posvećeni njemu i na taj način grade neraskidive veze.

Fisher Price

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.