21. srpnja 2014.

Moderna odjeća koja štiti od štetnog sunčevog zračenje

Brokula&Ž
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U suradnji s nagrađivanom modnom dizajnericom Danijelom Štambuk Boru, Brokula&Ž proizveli su odjevne predmete za djecu i odrase koji štite od štetnog sunčevog zračenja

Hrvatski brend odjeće Brokula&Ž do sada je bio prepoznatljiv po tkaninama iz organskog uzgoja te popularnim šaljivim stripovima s unutarnje strane odjeće, a za ovo su ljeto svoju kolekciju inovirali s odjevnim predmetima za djecu i odrasle koji štite od štetnog sunčeva UV zračenja. Za tu priliku udružili su se s nagrađivanom hrvatskom modnom dizajnericom Danijelom Štambuk koja je osmislila nove krojeve za žene, muškarce, djecu i bebe namijenjene kako za plažu, tako i za grad.

"Kao i u prijašnjim Brokula&Ž kolekcijama sve kreće od specifične ugodne tkanine pa mi je misao vodilja bila dizajnirati prije svega udobnu i svakodnevno nosivu odjeću, ali prilagođenu za različite prigode. Iz toga je nastala haljina asimetričnog kroja i pročišćenog dizajna što joj daje mogućnost kombiniranja uz različite stilove. Drugi dio kolekcije sam posvetila odjeći za plažu pri čemu su dječji krojevi sportski, a elegantniji su za žene. Kapuljaču sam ubacila na neke komade jer se radi o tkanini koja osim što štiti od sunca  zbog svog sastava hladi kožu", izjavila je modna dizajnerica Danijela Štambuk.

Biorazgradive tkanine

U ovoj kolekciji i dalje je prisutan organski uzgojen pamuk, ali su mu dodane inovativne tkanine Tencel ® Sun i Liocel. Objese na održiv način izrađuju od prirodnih vlakana celuloze iz stabala i potpuno su biorazgradive. Tencelu je osim toga dodan i pigment iz minerala koji osigurava dugoročnu zaštitu od sunčeva štetnog zračenja te ima niz benefita pogodnih za ljetne temperature.

"Tkanina s UV zaštitom logičan je nastavak naše priče o odjeći koja je dobra kako za okoliš tako i za kožu, zato stalno razmišljamo o novim inovacijama u tom smjeru. Prepoznali smo i potencijal našeg proizvoda u turizmu pa smo prisutni u svim većim zračnim lukama i gradovima na obali", izjavio je Zoran Šainović, direktor Brokule&Ž.

Brokula&Ž odjeću šiju iskusne hrvatske tekstilne radnice u Svetom Križu Začretje i đakovačkom Hemcu, a tvrtka je dobitnica Greenovation nagrade kao najbolji start-up hrvatskog zelenog gospodarstva. Projekt su 2012. godine pokrenuli nagrađivani dizajnerski dvojac Bruketa&Žinić u suradnji s tekstilnom tvrtkom Lacuna specijaliziranoj za zaštitnu odjeću. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.