15. prosinca 2015.

Manje svrbeža i bez ožiljaka: Pravilna njega vodenih kozica

Lexoderm
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nesnosan svrbež tjera na reakciju, no kako je koža osjetljiva ožiljci mogu ostati za cijeli život. Spriječite to kod svog djeteta pravilnom kombinacijom spreja i kreme

Iako obično prolaze bez komplikacija, vodene kozice su zarazna i neugodna bolest za djecu, a mogu se pojaviti i kod odraslih koji ih nisu preboljeli. Bolest počinje laganom povišenom temperaturom, glavoboljom i povraćanjem. Osip nalik na kap rose izbija prvo na trupu pa na vratu, vlasištu, licu i na kraju rukama i nogama. Popraćen je temperaturom i svrbežom, a najčešća posljedica su ožiljci nastali češanjem kože.

Tijek bolesti

Vodene kozice se najčešće pojavljuju u kolektivima, kao što su vrtići i škole te ne prođe dugo vremena dok cijela grupa ili razred ne dobije crvene točkice. Dijete je zarazno i prije izbijanja simptoma tako da do većine prijenosa dolazi upravo u tom razdoblju. Sama bolest se razvija čak 10 do 15 dana prije prvih simptoma, a oni su blaga glavobolja, slabost, povišena temperatura i karakteristične crvene točkice po trupu, zatim udovima i licu. Te točkice se pune tekućinom te se kroz par dana suše i pretvaraju u kraste. Osip može biti oskudan, a može biti i vrlo jak te se pojaviti čak i u ustima, očima te na genitalnom području.

Njega kože kod vodenih kozica

Koža je kod vodenih kozica posebno osjetljiva i potrebno je primijeniti prikladna sredstva za smanjenje svrbeža. Tradicionalno su se prepisivale kupke u hipermanganu za antiseptički učinak te tekući puder s anestezinom no to je polako sve rjeđe slučaj. Za olakšavanje svrbeža bilo bi najbolje koristiti neke blage prirodne pripravke koji se nanose lokalno i neće naškoditi ionako osjetljivoj i nježnoj dječjoj koži.

Dakle, djetetu treba olakšati simptome svrbeža i samim time spriječiti češanje te koristiti neko antiseptičko sredstvo kako bi se prijenos bakterija sa kože u ranu sveo na minimum. Pri izboru preparata potrebno je voditi računa o tome da se radi o sredstvu namijenjenom upravo za dječju kožu.

Sprej i krema u setu

Lexoderm set proizvoda 2 u 1 za njegu kože kod vodenih kozica sadrži antiseptički sprej na bazi kadulje i zobi te kremu za tijelo na bazi glicina, dekspantenola i kadulje. Uz kadulju, koja ima antiseptički učinak, glicin snažno djeluje na smanjenje svrbeža dok zob i dekspantenol imaju umirujuće djelovanje te potiču obnovu kože što Lexoderm set čini odličnim izborom.

Lexoderm | Author: Promo Foto: Promo

Proizvod je posebno formuliran za osjetljivu dječju kožu te se nanosi više puta dnevno. Prvo se nanosi sprej pa potom krema. Zbog svoje formulacije, osim kod vodenih kozica, proizvod se može upotrijebiti i kao dopunska njega kod neurodermitisa, atopijskog dermatitisa, blagih opeklina, uboda insekata i sličnih lakših oštećenja kože.

Direktnu narudžbu uz dostavu na kućnu adresu možete napraviti OVDJE!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.