25. rujna 2014.

Kako urediti dječju sobu

dječja soba
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dječja soba nije samo mjesto u kojem se djeca igraju, uče ili spavaju. Dječja soba je najveselije i najkreativnije mjesto u stanu u kojem, kada postaju svjesni sebe, djeca žele izraziti svoju osobnost i interese

Dječja soba je multifunkcionalno mjesto - mjesto za igru, učenje, druženje s prijateljima, odmor i spavanje. Kod uređenja dječje sobe važno je da ono odgovara uzrastu, navikama i potrebama vašeg djeteta. Uz odabir kvalitetnih podova i odgovarajuće boje zidova, osnovne komponente uređenja su kvalitetan krevet, ormar, funkcionalan radni stol i odgovarajući prostor za igru.

Dobar krevet i kvalitetan madrac jedan su od najvažnijih odabira, jer se djeci mora omogućiti zdravo i udobno spavanje. Postoje različite vrste kreveta, a ovisno o dimenziji dječje sobe kao i o tome je li namijenjena za jedno ili dvoje djece, odabrat ćete krevet. U svim opcijama, dobro je uz krevet postaviti noćni ormarić kako bi dijete na njega moglo smjestiti lampu, odložiti knjigu ili napitak koji noću konzumira. Također, vrlo je važno omogućiti dovoljno slobodnog prostora na podu za nesmetanu igru i vesele aktivnosti. Kako biste prostor maksimalno oslobodili, postavite dovoljno polica i ormara u koje ćete staviti odjeću, knjige, školski pribor, igračke i ostalo.

Soba se mijenja u skladu s rastom djeteta

U sobi školarca je obavezan radni stol, kojeg je najbolje smjestiti tako da se omogući dolazak prirodne svjetlosti s lijeve strane, osim u slučaju kada je dijete ljevak. Smještaj direktno ispred prozora može biti dobar zbog smjera ulaska svjetlosti, ali treba paziti da otvaranje i zatvarenje prozora ne uzrokuje stalno pomicanje predmeta na stolu.

Boje zidova, slike, posteri, natpisi ili dekorativni predmeti dat će vrlo snažan identitet prostoru i oslikati karakter vašeg djeteta. Neka se soba vašeg djeteta mijenja u skladu sa njegovim rastom i razvojem. Pružite mu slobodu u okviru vaših financijskih mogućnosti, ali ne zaboravite da kreativnost i ljepota često ne koštaju i za to će vam biti potrebno jedino malo slobodnog vremena i truda.

Za kraj, pristupite uređenju dječje sobe s veseljem i u suradnji s vašim djetetom. Imajte na umu potrebe i želje svoga djeteta te činjenicu da ne uređujete sobu za sebe, već za njega. Uređenje dječje sobe može zahtjevati velike troškove. Kako bi ostvarili velike uštede, sve informacije o najpovoljnijim ponudama na tržištu pronađite na Popustolovac.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.