Beba Igre za bebe 27. siječnja 2014.

Obavezan namještaj u bebinoj sobi

dječja soba
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Razmislite o kupnji dječjeg krevetića koji se jednostavnim preslagivanjem može pretvoriti u krevet za dijete predškolske dobi, preporučuje dizajnerica interijera Mirjana Mikulec. Bilo da uređujete posebnu dječju sobu, ili samo bebin kutak u svojoj spavaćoj sobi, pročitajte njezine savjete

Dizajnericu interijera Mirjanu Mikulec, autoricu niza knjiga o uređenju interijera, pitali smo što je najvažnije što bi budući roditelji trebali imati na umu prilikom uređivanja sobe za bebu.

dječja soba | Author: MMI Foto: MMI

"Preporučujem da razmisle o kupnji dječjeg krevetića koji se jednostavnim preslagivanjem može pretvoriti u krevet za dijete predškolske dobi. Ako ne znaju spol djeteta bilo bi dobro da odaberu neutralne boje, i da u sobi, ako ima mjesta, stave stolac ili fotelju ukoliko će majka dojiti", kaže vlasnica studija za dizajn interijera 'Domus nobilis'.

Kao obavezan namještaj u svakoj dječjoj sobi ističe krevetić i ormar ili komodu za odjeću, a preporučuje i komodu za prematanje, koja će majkama i očevima sačuvati leđa prilikom mijenjanja pelena. Krevetić pak treba imati kvalitetan madrac, a posteljina bi trebala biti od prirodnih materijala.

Soba za goste i igru

"Važno je rasporediti namještaj po sobi tako da djetetu osiguramo poseban kutak za igranje, a kasnije i za učenje", napominje.

"Ako nema gostinjske sobe, u ovim sobama će dobro doći i sofa na razvlačenje. Mladim majkama nerijetko je potrebna pomoć s bebama u prvim najnapornijim mjesecima  pa 'pomoć' iscrpljenim roditeljima često prenoći u stanu. Također, kad dijete prohoda i počne samostalno uživati u igri, sofa će poslužiti kao mjesto s kojeg odrasli mogli nesmetano uživati promatrajući ili sudjelujući u njihovoj igri, kao i zajedničkom čitanju slikovnica", savjetovala je Mirjana Mikulec u svom članku na portalu Budi.in.

Ako u stanu nemate dodatnu dječju sobu, ili čak i ako ju imate, ali ne želite još odvojiti bebu od sebe, možete u svojoj spavaćoj sobi urediti poseban bebin kutak s krevetićem i komodom ili drugim spremištem za bebine stvari koje vam uvijek trebaju biti pri ruci. 

Pročitajte i druge članke u specijalu Oprema za novorođenče!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.