07. svibnja 2015.

Kako da poznate dječje igre ne padnu u zaborav?

nivea
Foto: Siniša Sunara
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nivea nastavlja s projektom 'Neka odrastanje bude dječja igra' i ove će godine donirati 150.000,00 kuna Savezu društava Naša djeca Hrvatske za provođenje programa edukacije volontera i roditelja za poticanje dječje kreativnosti i razvoja kroz igru

Nivea i ove godine nastavlja s provođenjem projekta društvene odgovornosti "Neka odrastanje bude dječja igra" u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske. U sklopu ovogodišnjeg projekta, Nivea će donirati 150.000,00 kuna Savezu DND za provođenje programa edukacije volontera koji djeluju u 96 Društava Naša djeca iz cijele Hrvatske te za organizaciju radionica za roditelje na temu poticanja dječje kreativnosti i razvoja kroz igru. Na edukacijama i radionicama poseban naglasak bit će stavljen na popularne igre djece Europe.  

''Sretni smo što s našim partnerom Savezom DND nastavljamo s projektom 'Neka odrastanje bude dječja igra''. Ove godine odlučili smo omogućiti edukaciju volonterima koji svakodnevno ulažu puno ljubavi, vremena i truda u rad s djecom, a posebno me veseli što ćemo organizirati i radionice otvorene za sve zainteresirane roditelje. I dalje je okosnica našeg projekta dječja igra, a inspiraciju za ovogodišnju temu pronašli smo u omiljenim igrama djece Europe kojima smo, osim kroz radionice, posebnu pažnju posvetili i na našoj internetskoj stranici", izjavila je Nela Zadro, direktorica marketinga Beiersdorf Hrvatska.

nivea | Author: Siniša Sunara Foto: Siniša Sunara

Edukaciju volontera provodit će psiholozi i stručnjaci specijalizirani za rad s djecom. Edukacija obuhvaća četiri cjeline: likovno-kreativno, dramsko i plesno izražavanje te razvoj djece kroz igru. Nakon edukacije volontera, uslijedit će besplatne radionice za roditelje tijekom srpnja i kolovoza na kojima će im volonteri prenijeti svoja znanja i vještine kako bi u obiteljskom okruženju poticali djecu na zajedničko druženje i kreativno stvaralaštvo kroz igru.

"Jako smo ponosni i zahvalni što smo i ove godine dio hvalevrijednog projekta koji provodi Nivea. Stručno osposobljavanje voditelja i volontera od iznimne je važnosti za kvalitetan rad s djecom i zahvalni smo marki Nivea što će nas podržati u našem radu. Tim više što se edukacije ovog obima nisu provodile unutar Saveza DND od 2009. godine zbog nedostatka novca u Društvima Naša djeca”, istaknula je predsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske, prof. dr. sc Aida Salihagić Kadić.

Projekt "Neka odrastanje bude dječja igra" bit će predstavljen i na internetskoj stranici www.nivea.hr/igre na kojem će svi

nivea | Author: Siniša Sunara Foto: Siniša Sunara

posjetitelji moći saznati više o poznatim igrama djece Europe s posebnim naglaskom na one igre koje su u izvornom ili prilagođenom obliku popularne i u Hrvatskoj, a sve s jednim zajedničkim ciljem - kako ne bi pale u zaborav nego se prenijele i na buduće naraštaje djece. U sklopu internetske stranice pokrenut je i nagradni natječaj "Koja je vaša omiljena igra" putem kojeg Nivea poziva obitelji diljem Hrvatske da odgovore na pitanje koje je njihova omiljena igra.

Najkreativniji odgovori postat će dio Priručnika o igrama koji će poslužiti DND-ovima u njihovom radu s djecom, a na tjednoj bazi najbolji će biti nagrađeni s Nivea poklon-paketom i posebnim setom igara koji se sastoji od rekvizita za igranje nekih od omiljenih igara djece Europe. 

Više o projektu "Neka odrastanje bude dječja igra" saznajte na www.nivea.hr/igre

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.