31. ožujka 2014.

Hormonska ravnoteža i zdravlje srca

tužna žena, bolovi
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u srijedu 2. travnja će se održati predstavljanje knjiga 'Žensko srce' dr. Suzanne Steinbaum i 'Hormonska ravnoteža' dr. Sare Gottfried te razgovor s dr. Sanjom Toljan iz poliklinike Orlando koja će govoriti o glavnim hormonima u tijelu te zašto dolazi do neravnoteže

Pozivamo na predstavljanje knjiga "Žensko srce" dr. Suzanne Steinbaum i "Hormonska ravnoteža" dr. Sare Gottfried i razgovor s dr. Sanjom Toljan iz poliklinike Orlando u srijedu 2. 4. u 19:00 u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića Preradovićeva 5 u Zagrebu.

Hormoni stvaraju tjelesnu i emocionalnu ravnotežu, ali i kaos u tijelu žene. Rastresene, razdražljive, kronično iscrpljene, s neredovitim ili bolnim menstruacijama i sa smanjenim libidom, mnoge žene ne znaju da se osjećaju jadno upravo zbog hormonske neravnoteže.

Koji su glavni hormoni u našem tijelu, što treba znati o kortizolu, što sve utječe na hormone, zašto dolazi do neravnoteže te kako ju uspostaviti prirodnim putem – razgovarat ćemo s domaćom stručnjakinjom, dr. Sanjom Toljan.

Kortizol, osim što "dirigira" mnogim drugih hormonima, utječe i na zdravlje našeg srca. Iako se bolesti srca smatraju tipično muškim problemom, iznenađuje činjenica da više žena umre od bolesti srca, nego svih oblika raka zajedno! Ovaj podatak iznosi dr. Steinbaum u knjizi "Žensko srce", sveobuhvatnom vodiču za tjelesno i emocionalno zdravlje srca namijenjenom svakoj ženi. I ovo ovoj temi razgovaramo s našom gošćom i stručnom suradnicom na knjizi, dr. Sanjom Toljan. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.